fbpx
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
Redaksjonen
14 april 2021 12:16
«Tustna» i sambandet Seivika–Tømmervåg på vei over Talgsjøen. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
«Tustna» i sambandet Seivika–Tømmervåg på vei over Talgsjøen. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Transportkomiteen på Stortinget vender tommelen ned for forslaget fra FrP om å gjøre alle riks- og fylkesveiferge gratis.

Stortingsrepresentanten Bård Hoksrud og Frank Sve fra Fremskrittspartiet er skuffet over at Arbeiderpartiet og Senterpartiet svikter landets kystsamfunn, står det i pressemeldingen.

– Før påske lovet flere partier gratis eller billigere ferge. Nå har de vist sitt sanne ansikt, og gått mot FrPs forslag om å gjøre alle ferger på riksvei- og fylkesveisamband gratis, sier FrPs transportpolitiske talsmann Bård Hoksrud.

– Her i Møre og Romsdal har Sp og Ap igjen vist kva dei står for, berre prat og at både Sp og Ap egentlig ikke ønsker gratis ferjer.

I pressemeldingen skriver partiet at flertallet i transportkomiteen i dag har vist at de ikke ønsker å støtte FrP sitt forslag som vil gjøre det gratis for landets bilister å bruke fergesambandene. FrP blir derfor stående alene om forslaget om å gjøre alle fergene gratis fra 2022.

– Riks- og fylkesveifergene er svært viktige for både folk og næringsliv, og særlig for de som er avhengige av å pendle med ferger i hverdagen. Kostnaden som kommer med å være avhengig av veistrekninger med fergesamband er betydelige. Jeg forstår ikke hvorfor Arbeiderpartiet vil straffe folk som bor i fylker der man er avhengig av ferge for å komme seg rundt, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud.

– FrP mener fergene er en del av veien og skal være gratis for alle enten det er riksvei- eller fylkesveisamband. På samme måte som bilistene ikke skal kreves for bompenger for å kjøre på en viss veistrekning eller gjennom en tunnel, skal de heller ikke kreves for feriepenger på samband som er del av riks- eller fylkesveinettet, sier Frank Sve.

Frank Sve mener fylkets innbyggere ikke skal straffes for at rødgrønne politikere rundt i fylkene setter opp fergeprisene.

– Senterpartiet har jo i landets kystfylker vært en pådriver for at fergene skal byttes ut og at dyrene utslippsfrie ferger skal settes inn på sambandene. Likevel har ikke de rødgrønne gjort noe for å redusere takstene på fylkessambandene. Til tross for at kommunesektoren har fått 35 milliarder kroner mer i frie inntekter etter regjeringsskifte i 2013, har de rødgrønne politikerne i fylkene ikke ønsket å bruke penger på å redusere fergepriser. Snarere tvert om.

I en rekke fylker har vi de siste årene sett store prisøkninger på fergetakstene, sier Bård Hoksrud.

Dette gjelder også for Møre og Romsdal, der flertallet i fylkestinget heller bruker pengene på opera og bypakker enn kutt i ferjepriene.

Frank Sve er tydelig på at Sp og Ap ikke bryr seg reelt om de fergereisende, og viser dette tydelig i praksis på Stortinget.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Lama Vik · 24 dager siden
  Hei KSU.no! 

  Ser at dette er ein redaksonell artikkel. Sidan politiske opponentar ikkje får uttale seg i denne artikkelen reknar eg med at KSU.no lagar ein tilsvarande sak frå den politiske motstandarane til FRP.  
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Lars Svein Valderhaug 20 timer siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Terje SundsbøNei, eg har for lengst oppfatta at du er heilt på jordet i dine vurderingar av behovet for eit nytt ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Lars Svein ValderhaugDu har endelig oppfattet meg rett. Med Romsdalsaksen vil det bli større trafikk i Fannefjordtunnelen enn uten Romsdalsaksen. Det er ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Terje SundsbøSå du trur verkeleg at fylket vil byggje ein ny tunnel for å avlaste eksisterande tunnel når der er ei ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Lars Svein ValderhaugOm Romsdalsaksen bygges, så vil det medføre større trafikk i Fannefjordtunnelen, ikke mindre, slik du hevder. Og dermed må den ...
Lama Vik 1 dager siden Sikkerhet og kostnader
@Thomas RønsaasMed Møreaksen sparer du ein time Ålesund- KSU. Vi får ein heilt ny, flott veg med høg standard. Ein kan ...
Lars Svein Valderhaug 2 dager siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Terje SundsbøFor absolutt siste gong! Når Romsdalsaksen har medført statleg E39-bru til Lønset, trur du då det blir bygd nytt løp ...

Mest aktive

 • Terje Sundsbø 64 comments
 • Lars Svein Valderhaug 38 comments
 • Lama Vik 22 comments
 • Jan Rune Haukvik 22 comments
 • Vidar Hölm 13 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte