Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 april 2021 11:51
Flere brukergrupper, blant annet eldre, nyinnflyttede fra andre land og rusmisbrukere, sliter med at Nav blir mer digitalisert og færre åpningstider, sier Ragnhild Guddal til NRK. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Flere brukergrupper, blant annet eldre, nyinnflyttede fra andre land og rusmisbrukere, sliter med at Nav blir mer digitalisert og færre åpningstider, sier Ragnhild Guddal til NRK. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Når Nav-kontorer har kortere åpningstider og er mer digitale, blir det vanskeligere for folk med lese- og skrivevansker og de med svak datakunnskap å få hjelp.

Det sier Ragnhild Guddal, som leder et prosjekt for å gi rusmisbrukere oppfølging, til NRK. Hun kjemper for at de svakeste ikke skal rammes av forandringene i Nav.

– Jeg ønsker at vi skal ha et samfunn hvor Nav er det siste sikkerhetsnettet vårt og som tar imot alle. Da må vi ha døra åpen. Du må kunne komme inn der og møte et menneske som kan hjelpe deg, sier Guddal og fortsetter:

– Har du ikke telefon eller bank-ID, så står du der.

Stortinget avgjør

Også Senterpartiet reagerer på det samme. De har fremmet et representantforslag om at Nav-kontorer skal tilby faglig hjelp med minst samme åpningstider som kommunens rådhus. Forslaget skal opp i Stortinget 10. mai.

− De som trenger det mest, får ikke den hjelpen de skal ha. Det er uverdig, sier Sps arbeids- og sosialpolitisk talsperson Per Olaf Lundteigen til NTB.

Stortingsrepresentant Lise Christoffersen (Ap) sier til NTB at det er mulig at man heller bør sette klare krav til det enkelte Nav-kontor om tilgjengelighet og åpningstider:

Ap støtter forslaget

– Det er viktig at Nav er tilgjengelig for alle, særlig ved akutte kriser og for dem som ikke har mulighet til å ta kontakt digitalt. Selv for dem som er i stand til å ta kontakt digitalt, har nok alle av og til ha behov for å kunne ta direkte kontakt, sier hun.

Hun legger til:

– Arbeiderpartiet vil støtte forslaget om økt tilgjengelighet, men om vi skal knytte åpningstiden til rådhusene, er det avgjørende at åpningstidene i alle rådhus er gode nok.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 5 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte