Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
20 april 2021 20:10
Del på Facebook
Foto: Oda Scheel
Foto: Oda Scheel
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Venstre avholder sitt landsmøte digitalt 23.–25. april. Hovedsaker er klima, kunnskap og verdiskaping, skriver partiet i en pressemelding.

Stortingsprogram for 2021–2025 «Frihet og muligheter for alle», er hovedsak på landsmøtet. Programkomiteen leverte andreutkastet til stortingsprogram før jul. Deretter har programforslaget vært til behandling blant våre medlemmer gjennom fylkesårsmøter, i sideorganisasjoner og i landsstyret som så har gjort sin innstilling foran landsmøtet.

Helse og elbilpolitikk

Møre og Romsdal Venstre sin delegasjon går til landsmøtet med forventning om å påvirke flere saker.

Programkomiteen har i sitt andreutkastet foreslått at det utrede alternativer til dagens helseforetaksmodell. Dette støtter Møre og Romsdal Venstre. Landsstyret snudde i sin innstilling. Vi vil argumentere for at dette tas inn i teksten igjen.

Vi tar også opp igjen vårt forslag om at vi vil innføre momsfritak på reparasjon og materiell til reparasjon av elbiler i samme tidsrom som momsfritak på kjøp av elbiler.
Det er dokumentert at relativt nye elbiler vrakes når behov for reparasjon oppstår, fordi det lønner seg mere å kjøpe ny enn å reparere. Dette er ikke holdbart i ei tid hvor vi fremmer sirkulærøkonomi.

Frihet og muligheter for alle

Frihet og muligheter for alle i fellesskap er avgjørende for at enhver skal få utviklet sitt potensiale som menneske, uavhengig av sosial bakgrunn.

Skolen er grunnlaget for like muligheter, kunnskap så viktig for å forstå verden, for å delta i demokratiet og ikke minst for å forstå hvor alvorlig klimakrisen er for vår eksistens.

Klimakrisen må løses

Derfor er klima Venstre sin viktigste sak. Klima er avgjørende for at naturen bevares med sine arter og sitt kretsløp. Landbruket og fiskeri er avhengig av en natur i balanse. Nettopp verdiskaperfylket Møre og Romsdal ser at klimakrisen må løses for å sikre vårt næringsliv med nye, grønne arbeidsplasser og for at folk skal bo i bygd og by.

Rusreformen

Rusreformen er den viktigste sosialpolitiske saken i vår tid. Venstre vil fortsette å kjempe for endring fra straff til helsehjelp. Lovendring er avgjørende for å få reformen gjennomført. Regjeringen har allerede igangsatt opptrappingsplan for rus og psykisk helse. Det er i det løpet rusreformen kommer inn. Uten lovendring, ingen rusreform.

Møre og Romsdal sin delegasjon

Møre og Romsdal Venstre har ni delegater samt at Lena Landsverk Sande er direktevalgt i Landsstyret. Lena er vår førstekandidat til Stortingsvalget til høsten. Alle førstekandidater skal holde tale på landsmøtet, og vi ser fram til å høre Lena snakke om noen av sine hjertesaker.

Delegasjonsleder er Ragnhild Helseth, fylkesleder og andrekandidat på stortingslista. Hun er også medlem av programkomiteen til stortingsprogrammet.

De øvrige delegatene er Håvard Urkedal,  Frode Heimen, Kari Grindvik, Annika Brandal, Jack Blindheim, Frank Stenløs, Nathaniel Sande og Asgeir Bahre Hansen. Med i delegasjonen er også David Lien og Jenny Korsnes.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 21 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse