fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
21 april 2021 21:58
Guro Reiten hjalp Chelsea til 2-2 borte mot Manchester City i den engelske seriefinalen onsdag. Det holder trolig til seriegull for London-klubben. Foto: Francisco Seco, AP / NTB
Guro Reiten hjalp Chelsea til 2-2 borte mot Manchester City i den engelske seriefinalen onsdag. Det holder trolig til seriegull for London-klubben. Foto: Francisco Seco, AP / NTB

Guro Reiten kom inn og spilte det siste kvarteret da Chelsea spilte 2-2 borte mot Manchester City i engelsk superliga. Ett poeng bør holde til seriegull.

Seriefinalen var framskutt fra kommende helg fordi Chelsea da er opptatt med bortekamp mot Bayern München i mesterligaens semifinale. Chelsea tok ledelsen to ganger, men måtte kjempe for å forsvare det ene poenget mot slutten.

I det 79. minutt leverte keeper Ann-Katrin Berger en fantastisk refleksredning da Lauren Hemp nikket fra kort hold på et hjørnespark. Hun slo ballen i krysset og ut. Med City-seier ville laget overtatt serieledelsen.

– Jeg var så lettet da kampen var over. Jeg hatet hvert minutt av 2. omgang. Det var ukomfortabelt og vondt. Jeg er henrykt over at det er over, sa Chelsea-manager Emma Hayes til BBC.

– Man kan avgjøre kamper ved å score, men jeg har alltid sagt at forsvar vinner mesterskap. Ann-Katrin er en utrolig ressurs for oss. Jo større presset er, desto bedre spiller hun.

Chelsea beholder i stedet to poengs ledelse med to serierunder igjen, og avgir neppe poeng i de gjenstående kampene, borte mot Tottenham og hjemme mot Reading.

Vekslet på å score

Sam Kerr nikket Chelsea i ledelse på et hjørnespark i det 25. minutt. Alex Greenwood hadde tidligere reddet et hodestøt fra Kerr på streken. Hun sto ved stolpen igjen, men denne gang gikk ballen inn via låret hennes.

Hjemmelaget utlignet fire minutter senere da Hemps fine innlegg fant Chloe Kelly inne i målgården, men Chelsea var i ledelse igjen i det 34. minutt. Kerr vendte bort Greenwood og var alene med keeper Ellie Roebuck, som felte henne. Pernille Harder trillet straffesparket midt i mål.

Chelsea beholdt den ledelsen helt til det 74. minutt, da to forsvarsbrølere banet vei for 2-2. Fran Kirby prøvde å drible seg ut av forsvar inntil hun spilte ballen umotivert bakover rett til Kelly. På hennes innlegg misset stopper Millie Bright med klareringen, og Hemp hogg til.

City fikk blod på tann, og Berger måtte i aksjon flere ganger enn på Hemp-headingen.

Nær Reiten-mål

Chelsea kom også til sjanser, og blant annet skjøt Reiten rett utenfor lengste stolpe. Men det endte 2-2, og det var mer enn en halv seier for gjestene fra London.

– Vi var klart best mot slutten og skapte gode sjanser, men så gjorde keeperen deres en redning i verdensklasse, sa City-manager Gareth Taylor.

Chelsea fortsetter å jage fire titler denne sesongen. Laget har allerede vunnet ligacupen, en seier som ble kostbar da forsvarsklippen Maren Mjelde pådro seg skaden som setter henne utenfor resten av sesongen.

Chelsea spiller som nevnt borte mot Bayern München søndag i første semifinale i mesterligaen, og laget er også klar for åttedelsfinale i FA-cupen.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Lars Svein Valderhaug 21 timer siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Terje SundsbøBetyr det at du går bort ifra gårsdagens uttalelse:«Slike anklager om juks og korrupsjon i Statens Vegvesen mener jeg vi ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Lars Svein ValderhaugJeg sier jo at du ikke anklager noen for korrupsjon, heller ikke Statens vegvesen. Hvorfor bringer du da korrupsjon inn ...
Lars Svein Valderhaug 23 timer siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Terje SundsbøLær deg logikk og å lese, Sundsbø! Jeg sier at jeg ikke anklager STATENS VEGVESEN for korrupsjon, din kverulant! Men ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Lars Svein ValderhaugDu nevner korrupsjon hele 8 ganger i ditt avisinnlegg. Og du har nevnt korrupsjon minst 7 ganger i dine kommentarer ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Terje SundsbøMen nå utelater du igjen din følgende uttalelse: «Slike anklager om juks og korrupsjon i Statens vegvesen mener jeg bør ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Lars Svein ValderhaugDu mener å påvise at jeg forfalsker dine uttalelser, og sier: «Forfalskningen er din følgende uttalelse: «Mener du virkelig at ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 188 comments
  • Lars Svein Valderhaug 126 comments
  • Lama Vik 37 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 28 comments
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte