Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 april 2021 15:50
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjær drømmer om å løfte europaligapokalen med Manchester United. Foto: Peter Powell / Pool via AP / NTB
Ole Gunnar Solskjær drømmer om å løfte europaligapokalen med Manchester United. Foto: Peter Powell / Pool via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har tapt fire semifinaler de siste 15 månedene. Nå venter Roma i et femte forsøk på å nå en finale.

Det er liten tvil om at Solskjær sitrer etter en god start på hjemmebane i torsdagens første duell i dobbeltkampen mot italienerne i europaligaen. United har kjempet på mange fronter denne sesongen, men røk ut i semifinalen i ligacupen og kvartfinalen i FA-cupen.

– Når du kommer til den avgjørende delen av sesongen, handler det om å være der i god form, ha troen, å ha litt flaks, men også kvaliteten som trengs. Vi har gjort det veldig bra som er kommet til fem semifinaler på litt over et år. Det ville betydd så mye for sesongen vår å ha en finale å se fram til, sa Solskjær på pressekonferansen før kampen.

Uniteds forrige trofé kom i nettopp europaligaen i 2017. Solskjær venter stadig på sin første tittel som United-sjef.

– Det blir en drøm som går i oppfyllelse den dagen jeg kan løfte et trofé som manager for denne klubben. Og det er ambisjonen vår for sesongen, sier han.

Bedre rustet

United misset i tre semifinaler forrige sesong. I europaligaen ble det 1-2-nederlag mot Sevilla i en kamp der United dominerte klart og også tok ledelsen.

Solskjær mener laget er bedre rustet mentalt foran semifinalen mot Roma.

– Ja, jeg ønsker å tro det. Spillerne har hatt et år til på seg, de har mer erfaring og er kommet seg gjennom en vanskelig periode. Det var en rar avslutning på sesongen i fjor (på grunn av pandemien). Vi er motiverte, og jeg er trygg på at vi får se en god prestasjon.

Allerede søndag venter nok en storkamp, mot Liverpool i Premier League. Det kan ikke nordmannen ta hensyn til torsdag kveld.

– Vi går fullstendig inn for dette. Ja, vi har Liverpool i mellomtiden, men det vil løse seg av seg selv, sier Solskjær.

Shaw-tenning

En som er ekstra ivrig etter å slå Roma og spille finale, er den formsterke venstrebacken Luke Shaw. Han var skadd da United vant europaligaen for fire år siden.

– Det var selvfølgelig kjedelig å gå glipp av den, men jeg var veldig glad for at laget vant. Jeg ønsker så klart å spille, og jeg gleder meg til i morgen, sa Shaw, som måtte tåle et stikk fra Solskjær.

– Jeg skulle til å spørre Luke om han har tatt ut laget, smilte den norske manageren.

Det ble stilt spørsmål om hvilken keeper Solskjær går for i semifinalen. Han svarte ikke, men hyllet både David de Gea og Dean Henderson for sine prestasjoner gjennom sesongen.

– Jeg må være den heldigste manageren i fotballverdenen, som har to så gode keepere. Hvem enn vi går for, vet vi at han har støtte fra resten av laget.

De eneste spillerne som er uaktuelle for Solskjær torsdag, er langtidsskadde Phil Jones og Anthony Martial.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse