fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 mai 2021 12:19
Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Foto: Torstein Bøe / NTB
Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Foto: Torstein Bøe / NTB

Boligprisene steg med 0,2 prosent i april. Med det har boligprisene steget med 12,2 prosent de siste tolv månedene.

Ifølge Eiendom Norge har boligprisene i april utviklet seg svakere enn normalt for denne måneden tidligere år. Unntakene er Kristiansand, som hadde en prisstigning på 2 prosent, og Stavanger, hvor prisen økte med hele 3,2 prosent.

Prisene falt med 0,2 prosent i Oslo og med 0,4 prosent i Trondheim og Bergen.

Salget av både nye og brukte boliger har vært rekordhøyt for årets første fire måneder. I april ble det solgt 8.761 boliger i Norge, noe som er 24,5 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2020.

Venter svakere utvikling

Så langt i år er det solgt 32.821 boliger i Norge, noe som er 16 prosent flere enn i samme periode i 2020.

– Vi venter svakere prisutvikling i månedene fremover, og skiftet i prisutviklingen som mange har varslet, er her nå. Dette er ikke overraskende i lys av at Norges Bank har varslet første renteøkning til høsten, den kraftige oppgangen i boligprisene det siste året og den store veksten i antall nye boliger på markedet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Det tok i gjennomsnitt 39 dager å selge en bolig i april 2021, ned fra 43 dager i mars. Kortest salgstid hadde Oslo med 15 dager, og lengst salgstid hadde Ålesund med 75 dager.

Tar ikke av lenger

Norges Eiendomsmeglerforbund sier boligmarkedet fremdeles er preget av høy omsetning mange steder, men at de tror på en moderat prisreduksjon når samfunnet åpner opp etter pandemien og nye forbruksmuligheter melder seg.

– Etter prisfall to måneder på rad konstaterer vi at Oslo har nådd pristoppen for nå, og vi tror at den nasjonale pristoppen snart nås, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund.

– Vi har hatt et år med ekstrem prisoppgang i boligmarkedet, men nå merker vi tendenser til en utflating i prisene. Aktiviteten i markedet er fortsatt høy, men det er sjelden vi ser at budrundene tar helt av, sier leder Randi Marjamaa for personmarkedet i Nordea i en kommentar til statistikken.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Børre Rønningen 45 minutter siden Sp/Ap regjeringa, Høgre og SV, sviktar «vanlige folk»
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Reknar med at miljøpartiet FRP også ønsker å stoppe miljøverstingene Hafast, Hordfast, Borgundfjordtunnellen også. Frank har verkeleg snudd i miljøsaka ...
Kan ikke noen ta et luftfoto, eller et kart, og tegne en rød strek der trappen skal gå?
Ketil Strand Andersen 3 dager siden «How dare U?»
Spot on!!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte