Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
21 juni 2021 06:05
Del på Facebook
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er blant de ventede hendelsene i mandag 21. juni.

Oslo-ordføreren peker trolig på nytt byråd

Det er ventet at ordfører Marianne Borgen (SV) peker på hvem hun mener er best egnet til å stifte et nytt byråd. Oppgaven går etter all sannsynlighet til Raymond Johansen (Ap), som forrige uke gikk av etter at bystyret vedtok mistillit mot Lan Marie Berg (MDG).

Johansen har varslet at han gjerne vil stifte et nytt byråd med de samme partiene, altså Ap, SV og MDG. Mandag skal Borgen først ha en samtale med Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg, som før helgen ba om tid til å stable et byrådsalternativ på beina.

Sveriges regjering kan bli kastet

Klokken 10 er det avstemning i den svenske Riksdagen, der mistillitsforslaget mot statsminister Stefan Löfvens regjering skal avgjøres. Striden står om regulering av leieboligmarkedet.

Fire partier som til sammen har flertall i forsamlingen, har allerede gitt uttrykk for at de vil stemme for mistillit. Det vil i så fall kaste Sverige ut i en regjeringskrise.

To nye EM-grupper skal avgjøres

Gruppe B og C i fotball-EM avgjøres. De siste kampene i gruppespillet spilles samtidig, slik at ingen kan spille på resultat. Klokken 18 spiller Nord-Makedonia mot Nederland, mens Ukraina møter Østerrike. Nederland er allerede klar for avansement, mens Ukraina og Østerrike begge har tre poeng på andreplass og har alt å spille for. Uavgjort vil trolig bety at begge lagene går videre.

Klokken 21 avgjøres gruppe B. Russland spiller mot Danmark, mens Finland skal opp mot verdens best rangerte landslag, Belgia. Belgierne leder gruppen med seks poeng og er på god vei videre, mens Russland og Finland begge har tre og gjør opp om andreplassen.

Omstridt valg i Etiopia

Det avholdes valg på ny nasjonalforsamling i Etiopia. Valget skulle egentlig ha blitt avholdt i august i fjor, men ble utsatt. Grunnen statsminister og fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali offisielt ga var koronapandemien.

Avgjørelsen førte til økt konfliktnivå mellom regjeringen og regionstyremaktene i Tigray, som tidligere hadde regjeringsmakt. Det endte i en borgerkrig der begge parter anklages for å ha begått krigsforbrytelser.

Solberg fortsetter norgesturneen

Statsminister Erna Solberg (H) er ute på reisefot, og skal i dag besøke Bø i Telemark sammen med moderniseringsminister Nikolai Astrup og distrikts og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. Men først skal Solberg og kunnskapsminister Guri Melby (V) åpne sommerskolen på Marienlyst i Drammen klokken 10.40.

Casper Ruud tester gressformen

Den norske tennisproffen Casper Ruud spiller i gressturneringen i Eastbourne i Storbritannia, og får en viktig test av hvordan formen hans på gress er foran Wimbledon-turneringen. Ruud, som er grusspesialist, skuffet og røk ut i tredje runde av Roland-Garros tidligere i sommer.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse