Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 august 2021 19:59
Del på Facebook
Foto: Carina Johansen / NTB
Foto: Carina Johansen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et frisparkmål fra Zlatko Tripic kickstartet kampen mot Kristiansund. Viking styrte oppgjøret og innkasserte til slutt en etterlengtet 3-2-seier.

Viking hadde før kampen ikke vunnet i Eliteserien siden 25. juni, da de slo Sarpsborg 08 borte. Viking slo derimot både Staal Jørpeland og Djerv 1919 i to cupkamper sist uke, og ville nok gjerne fortsette den gode trenden mot Kristiansund.

Viking startet bra og fikk til slutt seieren de har ventet lenge på.

– Det var deilig med tre poeng igjen. KBK er alltid vanskelig å møte, sa Viking-trener Morten Jensen etter seieren.

Etter ni minutter fikk hjemmelaget tildelt frispark like utenfor sekstenmeteren, og Zlatko Tripic stilte seg opp. Han bøyde frisparket over muren, via fingertuppene til KBK-keeper Sean McDermott og i mål til 1-0.

Like etterpå var siddisene på farten igjen. En pasning fra Harald Nilsen Tangen fant Kristoffer Løkberg som flikket ballen til Sebastian Sebulonsen. Fra kloss hold klinket han ballen i mål.

Drøyt ti minutter før pause reduserte imidlertid Kristiansund, som ikke hadde hatt mye å by på den første halvtimen. Viking-keeper Arild Østbø måtte gi retur på et skudd fra Torgil Gjertsen, og der ventet Snorre Strand Nilsen som sentret inn 1-2 i et tomt mål.

Press

Etter 80 minutter scoret Tripic igjen. Han ventet på ballen bakerst i feltet og hamret den kontant nede i hjørnet.

– Det har vært stort press etter at jeg kom tilbake til Viking. I dag var det både for min egen og laget sin del en god prestasjon, sa Tripic.

Like før full tid reduserte Bendik Bye for gjestene. Han prikt et gjennomspill forbi en utrusende Østbø. Det var imidlertid til ingen nytte.

– Det ville seg ikke helt i dag, sa målscorer Bye til Discovery etter kampen.

Han var samstemt med KBK-trener Christian Mikkelsen.

– Det var litt kjedelig at vi kom litt skjevt ut. Måten vi jobber oss inn i kampen igjen er veldig god, sa Mikkelsen

Sjanser

Selv om Kristiansund gikk inn til pause med redusering, var det hjemmelaget som kom ut og tok styringen i 2. omgang. Viking hadde flere sjanser som fort kunne endt i scoring. Joe Bell hadde blant annet et fantastisk gjennomspill til Traore, men McDermott reddet mesterlig.

Like etter vartet både hjemme- og bortelaget opp med sjanser. Kristiansund hadde en stor sjanse etter en drøy time, der spillerne omtrent sto i kø i Viking-boksen. Hjemmelaget fikk blokkert og klarert.

Mot slutten var det derimot Kristiansund som skulle være farligst. Etter reduseringen fra Bye presset KBK mot slutten. Det var imidlertid ingen altfor store sjanser som truet Østbø i Viking-målet.

Skader

Like før pause måtte Vikings stjerne Veton Berisha ut med skade. Om ikke det var nok med én skade på én viktig spiller, måtte KBK-keeper McDermott ut tidlig i 2. omgang etter et sammenstøt med Mai Traore.

Begge spillerne så på ballen etter et innlegg og var i høy fart, noe som resulterte i kollisjon og til slutt keeperbytte for gjestene. Traore fikk tildelt gult kort etter hendelsen.

– Det går bra. Jeg ville spille videre men legen og fysioen mente at jeg skulle gå ut. Jeg stoler på deres vurdering, sa McDermott etter kampen.

Viking kunne til slutt innkassere en meget viktig seier. Med tre poeng klatret Viking noen plasser på tabellen og står nå med 21 poeng. Kristiansund beholdt 4.-plassen med 23 poeng tross tap.

Viking møter Molde i neste kamp, mens Stabæk venter for Kristiansund.


(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet er det eg har sagt. Fergefri veg til Otrøya er i realiteten ein konsekvens av fergefri E39 frå Ålesund ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøVeblungnes: Trangt gjennom sentrumBrustuglia: Problem på vinterenVolda sentrum: E39 gjennom sentrum.Rv70: 3 bruer oppgraderast til å takle dagens standard på ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
Strekninga Vik til Molde har vore ferdig regulert i 2 år, KS2 er gjennomført og teknisk sett er prosjektet ferdig ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse