Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
13 august 2021 11:11
Del på Facebook
Administrerende direktør Allan Troelsen i SpareBank 1 Nordmøre. Foto: SpareBank 1 Nordmøre
Administrerende direktør Allan Troelsen i SpareBank 1 Nordmøre. Foto: SpareBank 1 Nordmøre
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SpareBank 1 Nordmøres første delårsresultat viser er et overskudd på 110 millioner kroner. Resultatet per andre kvartal viser stabil og god bankdrift, lave tap og relativt god vekst.

Konsernet SpareBank 1 Nordmøre oppnådde et resultat før skatt på 110 millioner kroner per andre kvartal 2021, sammenlignet med 90 millioner kroner i samme periode i 2020. Dette delårsresultatet er det aller første som legges fremfor SpareBank 1 Nordmøre, etter juridisk sammenslåing mellom SpareBank 1 Nordvest og Surnadal Sparebank den 3. mai 2021. I resultatet for 2021 er virksomheten i tidligere Surnadal Sparebank inkludert fra 3. mai.

– Vi har et godt underliggende regnskapsresultat hittil i år, der kostnadene knyttet til sammenslåingen til SpareBank 1 Nordmøre som forventet bidrar til å redusere det endelige resultatet, sier administrerende direktør Allan Troelsen.

Suksessfull sammenslåing

Troelsen legger til at arbeidet med sammenslåingen av de to bankene har gått meget bra.

– Jeg er imponert og meget stolt over den fantastiske jobben som mine dyktige kolleger i banken har gjennomført i en meget arbeidskrevende periode. SpareBank 1 Nordmøre er godt i rute som en større og sterkere bank, enn det vi var som to sparebanker hver for oss tidligere. Vi har en kraftigere motor for hele regionen, med muskler til å utvikle både bedrifter og lokalsamfunn – men med de samme ansatte og den samme nærhet til kundene som tidligere.

Fortsatt lavrentemarked

Etter at Norges Bank gjennom 2020 satte styringsrenten til null, gjennomførte banken flere rentenedsettelser på utlån. Lavrentemarkedet gir fremdeles press på rentenettoen.

Bankens rentekostnader er lavere enn i 2020, og det er samlet sett en økning i netto renteinntekter sammenliknet med året før. Bankens netto renteinntekter per andre kvartal ble 146 millioner kroner. Det vises til proforma regnskapstall i note 18 i delårsrapporten som viser at banken økte utlån til personkunder og næringslivskunder (Inklusive kredittforetak) med 5,8 prosent til 27,2 milliarder kroner siste tolv måneder.

Innskuddsveksten de siste 12 måneder er 10,3 prosent, som er høyere enn 12 måneders innskuddsvekst etter andre kvartal 2020, som var 7,9 prosent.

– Bankdriften er i liten grad påvirket av Covid-19 pandemien. Vi opplever relativt god vekst i utlån både til personkunder og bedrifter. Det er god aktivitet i næringslivet i regionen vår, noe som også blir underbygget av lave ledighetstall, sier Troelsen.

– Banken har vært i en fase med noe mer internt fokus enn normalt som følge av sammenslåing. Resten av året vil være mer fokusert mot kunder og økte markedsandeler, og vi forventer en god utlånsvekst både innen personmarked og bedriftsmarked for året, sier han videre.

En større og mer slagkraftig bank

Sammenslåingen av de to bankene har gått meget bra. Samtidig pågår arbeidet for fullt med å ønske alle kunder velkommen til felles produkter og digitale løsninger senere i høst. Interne policyer er integrert og samordnet, i likhet med rutiner, funksjoner og system, kundeavdelingene på person- og bedriftsmarked, og alle øvrige avdelinger.

– Vi bygger ny felles kultur både internt og eksternt. Vi er fremdeles på to ulike tekniske dataplattformer, som er noe utfordrende for oss, men som vi også var forberedt på. Den første helgen i november gjennomføres den tekniske integrasjonen der vi samler de to tekniske plattformer til ett felles system for alle bankens kunder og ansatte. Det vil også berøre våre kunder som tidligere var kunder i Surnadal Sparebank. Vi vil gjøre vårt ytterste for at kunder skal bli minst mulig berørt, og vi vil være godt forberedt for å håndtere dette på en best mulig måte, sier Troelsen.

Avslutningsvis sier Troelsen at SpareBank 1 Nordmøre fremover vil rette mer enda mer fokus mot kunder og økte markedsandeler. 

– Vi ser frem til å fortsatt være en god støttespiller og medspiller for alle våre kunder, samarbeidspartnere og eiere, være med å sikre og utvikle attraktive lokale arbeidsplasser, bidra til et levende og sterkt næringsliv og en god samfunnsutvikling i regionen.

Om SpareBank 1

Nordmøre SpareBank 1 Nordmøre har sitt primære markedsområde i Møre og Romsdal.

Konsernet er totalleverandør av produkter og tjenester innen finansiering, leasing, sparing og plassering, forsikring, betalingsformidling rådgivning og regnskapstjenester.

Banken har kontorer i kommunene Trondheim, Smøla, Aure, Heim, Surnadal, Kristiansund, Averøy, Tingvoll, Hustadvika, Gjemnes, Molde og Ålesund. Konsernet består av morbanken, 70 prosent av SpareBank 1 Regnskapshuset Nordvest AS og 70 prosent av Trio Regnskapsservice AS.

Konsernet har 215 ansatte inkludert vikarer, og omlag 50.000 kunder.

Forretningskapital per 30.06.2021 er cirka 32 milliarder kroner.

 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet som er hovedargumentet frå di side er at Otrøya og Gosssen skal få fastlandssamband. Og det kan bare skje ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu sier at premisset for fergefri E39 er at det først og fremst skal legge til rette for fergeavløsning for ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet er det eg har sagt. Fergefri veg til Otrøya er i realiteten ein konsekvens av fergefri E39 frå Ålesund ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse