Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 august 2021 10:57
Tirsdag starter Trondheim kommune massetesting av 35.000 studenter. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Tirsdag starter Trondheim kommune massetesting av 35.000 studenter. Foto: Ole Martin Wold / NTB

De fleste av helgens 359 nye smittetilfeller i Trondheim er blant studentene. Tirsdag skal kommunen masseteste 35.000 studenter.

Trondheim kommune opplyser mandag at 118 av tilfellene ble registrert fredag, mens 105 ble registrert smittet lørdag. Søndag ble registrert hele 136 nye smittetilfeller.

De aller fleste av de nye smittede er født mellom 1996 og 2002. 93 av tilfellene registrert fredag, tilhører denne aldersgruppen, mens tallene for lørdag og søndag er 86 og 102.

Kommunedirektør Morten Wolden sier til Nidaros at smitten i stor grad er avgrenset til NTNU og at over 40 studieretninger på universitetet er berørt. Tirsdag starter kommunen i samarbeid med NTNU massetesting av 35.000 studenter.

– Vi er spent på hva en massetesting av 35.000 studenter vil gi av positive prøver. Vi må være sikker på at vi har kapasitet til å ta imot det på smittesporing og ha nok isolasjonsplasser. Nå har vi godt over 200 på isolasjonshotell, men det grunn til å tro at vi trenger flere plasser, sier Wolden.

Adressevisen skriver at skolen på sitt intranett ber ansatte og studenter om å være ekstra forsiktige og nøye følge med smittevernreglene. Universitetet gjentar anbefalingen om å avlyse eller utsette sosiale arrangementer der det er stor risiko for smittespredning.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 3 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte