fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
14 september 2021 14:19
Bøker har vært blitt en spesialitet for Terje Holm. Han har vært med på mange lokalhistoriske bøker som grafisk designer, fotograf, redaksjonsmedlem og redaktør. (Foto: Rune Gellein)
Bøker har vært blitt en spesialitet for Terje Holm. Han har vært med på mange lokalhistoriske bøker som grafisk designer, fotograf, redaksjonsmedlem og redaktør. (Foto: Rune Gellein)

Styret i Nordmøre Historielag tildeler Kuliprisen for 2021 til Terje Holm. Han har i mange år vært en viktig og sentral bidragsyter for virksomheten til Nordmøre Historielag.

– Terje har vært den som på fremragende vis har tatt seg av layouten til årboken vår og vært aktivt med i redaksjonen. Han har laget layout til semesterprogram og sommermøtene våre og vært med på mange av våre møter med sitt fotoapparat. Og på den måten sikret at vi har fått oppslag gjennom aviser og Facebook. Uten hans innsats har Historielaget sett annerledes ut – mye gråere –  for de som møter oss via media og trykksaker, sier Sverre R. Jansen, styreleder i Nordmøre Historielag.

Om Terje Holm

Terje Holm er født i Kristiansund og har gått reallinjen på Kristiansund Gymnas. Etterpå begynte han i Holm Grafisk hos sin far, Odd Holm, som ble æresmedlem i historielaget.

Terje var med på driften og utviklingen av bedriften i en årrekke. Han tok grafisk utdanning med påbygning i grafisk design og fortsatte videre med bedriftslederskole, BI med økonomi og markedsføring samt utdanning via Reklamebyråforeningen.

Terje har gjennom mange års erfaring og praksis, etablert et stort kontaktnett gjennom sine kunder med utarbeidelse av profilering og markedsmateriell på Nordmøre. I godt samarbeid med mange kjente forfattere har han også laget layout på mange bøker. Vi nevner bl.a.: «Nær deg», boken om Sparebank 1 og bankens 175 år, «Daniel Hagerup», «Alt på en hånd – Arnt Wærnes», «Slakterhistorien på Nordmøre», «Storvik mek. Verksted gjennom 105 år», «Oddstøl Elektronikk – jubileumsbok», «Lærerlaga i Surnadal gjennom 100 år», «Min oppvekst i gjenreisningsbyen Kristiansund – Per Helge Pedersen» og «Med kaffe og svele over fjorden». For den siste boken var han både prosjektleder og en av forfatterne. Men han har også skrevet flere artikler blant annet i årbøkene til Nordmøre Historielag, Freiøya Historielag og Smøla Historielag.

02 Bofjorden Sjobruksmesuem foredrag Framnaes BBTerje har reist rundt på Nordmøre og holdt historiske foredrag. Her fra et besøk ved Bjøfjorden Sjøbruksmuseum. Fra venstre: Einar Sæter, Terje Holm, Einar Staknes, Stein Sættem og Asbjørn Ersvik. (Foto: Bernt Bøe)

04 Skonnert Ideal ved Kvernes kirkene 2905 2021 TH 01Terje Holm er med på skonnert Ideal, Framnæs og Rapp. Han er også medlem av Fortidsminneforeningen og har et hjerte for Kvernes kulturområde.
(Foto: Terje Holm)

Terje Holm en erfaren foredragsholder og har holdt mange foredrag både i byen og på distriktet. Temaet samferdsel har ofte vært en rød tråd i disse. Spesielt fergene, men også rutebåter og sundbåten har vært emner og tema han har viet særskilt interesse.

– Vi kjenner ingen andre som på strak arm kan fortelle om fergene som har gått på Nordmøre gjennom tidene. Kunnskapen er enorm. Han har også et engasjement i skonnert Ideal, Framnæs og Rapp, sier Sverre R Jansen.

– En av mine hovedinteresser er kultur og historie, sier Terje Holm. Han har  stort engasjement i mange historielag samt i  Fortidsminneforeningen som blant annet har ansvar for Kvernes stavkirke. Her har han har bl.a. utarbeidet en brosjyre om Kvernes kulturområde.

– Nordmøre og spesielt Nordmøre Historielag er svært takknemlig for den jobben Terje Holm har gjort for historisk arbeid. Og da snakker vi om hele Nordmøre, for hans kontaktnett er ikke kun et byfenomen, understreker Sverre R Jansen.

Kuliprisen er "lokalhistorikernes" Amanda

Kuliprisen som han nå får, er et ikon blant historieinteresserte på Nordmøre og han står derfor i en solid og god tradisjon.

Nordmøre Historielag håper også i fremtiden å få et godt samarbeid med prisvinneren både i forhold til hans fagområde, men også i forhold til hans engasjement.

– Vi ønsker Terje til lykke med prisen og mange gode historiedager i fremtiden. Prisen deles ut på historielagets årsmøte 9. oktober, avslutter Sverre R Jansen.

03 Terje salong Smola utsmykning 1601 2021 TK Trond Hasselo copySom prosjektleder og redaktør for boken «Med kaffe og svele over fjorden» har Terje Holm vært en formidler av ferjehistorien på Nordmøre. Her fra salongen på M/F «Smøla» i januar 2021. Terje har utarbeidet en utsmykning med historikk i salongene på de fem nye miljøferjene på Nordmøre. (Foto: Trond Hasselø)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte