Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
21 oktober 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB
Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 21. oktober.

Norge fordømmer Nord-Korea

FNs sikkerhetsråd holdt i natt hastemøte etter Nord-Koreas siste rakettest tidligere i uken, men kom ikke med noen felles uttalelse. Derimot sto flere av medlemslandene fram med fordømmelser av Nord-Korea, blant dem USA, Storbritannia, Frankrike, Irland og Estland. Det gjorde også Norge.

– Norge fordømmer Nord-Koreas siste rakettoppskyting, uttaler Norges FN-delegasjon, som mener Nord-Koreas kjernefysiske og rakettrelaterte aktiviteter utgjør en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet.

657 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 657 koronasmittede i Norge. Det er 258 flere enn samme dag i forrige uke, og trenden er stigende.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 447 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 421, så trenden er stigende.

Bil med tre personer i ulykke ved Borlaug

Tre personer kom til skade i en ulykke på riksvei 52 i Lærdal natt til torsdag. Føreren av bilen ble fløyet til sykehus. Politiet skriver at det er mistanke om ruskjøring.

Vest politidistrikt varslet om ulykken klokka 2.42 natt til torsdag, men det tok nesten en time før nødetatene meldte at de var kommet fram til ulykkesstedet ved Holesvingene i Borlaug på riksvei 52 mellom Lærdal og Gol.

Ny britisk handelsavtale

Storbritannia og New Zealand inngår ny handelsavtale verdt rundt 26,5 milliarder kroner. Avtalen er resultatet av 16 måneder med samtaler.

– Den er bra for våre økonomier, våre næringsliv og våre befolkninger, sier New Zealands statsminister Jacinda Ardern. Både hun og britenes statsminister Boris Johnson legger vekt på at avtalen vil være et verktøy som skal styrke det fra før nære vennskapet.

Trump lager sosialt nettverk

USAs tidligere president Donald Trump etablerer selskapet Trump Media & Technology Group (TMTG), som skal lage et nytt sosialt medium kalt Truth Social.

Det kunngjorde han i natt norsk tid. TMTG skal også starte abonnementsbasert strømmetjeneste, sa han. Trump ble kastet ut av en rekke sosiale medier, inkludert Facebook, etter stormingen av Kongressen 6. januar i år.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 45 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 52 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse