Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 oktober 2021 05:40
Del på Facebook
Foto: Ali Zare / NTB
Foto: Ali Zare / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 25. oktober.

Kulturstreiken er over

Etter mer enn sju uker er streiken i kultursektoren over. Ved 3.30-tiden i natt opplyste Riksmekleren at LO Stat og Spekter er blitt enige om å innføre livslange og kjønnsnøytrale pensjonsytelser fra 1. april 2022.

– Vi har hatt gode og fruktbare forhandlinger gjennom helgen. Forhandlingene endte med en løsning begge partene aksepterte natt til mandag, sier riksmekler Mats Wilhelm Ruland.

Fortsatt leting etter savnede i Hardanger

En kvinne og to menn er savnet etter at en båt ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjelet i Kvam i går kveld.

– De har mest sannsynlig havnet utfor demningen i Tokagjelet og forsvunnet ned gjelet i fossen, sa innsatsleder Synnøve Malkenes i Vest politidistrikt under en orientering i natt ifølge Bergensavisen.

424 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 424 koronasmittede i Norge. Det er 215 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 595 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 398, så trenden er stigende. Fredag var 121 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før, men 26 flere enn forrige fredag.

Gunther fra «Friends» er død

Skuespiller James Michael Tyler, som er best kjent for å ha spilt karakteren Gunther i den legendariske TV-serien «Friends», er død av kreft 59 år gammel, meldte nettstedet TMZ i natt.

Skuespilleren kunngjorde tidligere i år at han hadde prostatakreft, like etter at han var en del av den mye omtalte gjenforeningsepisoden av serien. Gjennom Friends' ti sesonger dukket Gunther, som jobbet på kafeen Central Perk – vennegjengens faste samlingspunkt, opp i 150 episoder, ifølge oversikten på filmnettstedet IMDb.

243 millioner til TV-aksjonen

I natt hadde årets TV-aksjon – til inntekt for Plan – innbrakt 243,3 millioner kroner. Dette er det høyeste beløpet noen gang ved avslutningen av sendingen, opplyste organisasjonen sent i går kveld.

– Jeg er utrolig takknemlig for alle som har bidratt til vårt arbeid for å bekjempe barneekteskap, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

Sesongens første tap for Zuccarellos Minnesota Wild

Mats Zuccarello og Minnesota Wild har sesongåpnet sterkt med fire strake seiere, men de fikk det tøft mot Nashville Predators i Saint Paul i Minnesota i natt norsk tid.

Etter første periode ledet bortelaget 3-0. Wild tok aldri nevneverdig innpå, og kampen endte til slutt 5-2 til Predators. Zuccarello noterte seg for to skudd i løpet av sine knappe 17 minutter på isen. Neste ut for Wild er Vancouver Canucks tirsdag.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse