Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
31 oktober 2021 21:38
Del på Facebook
Strømsgodsets Fred Friday i kampen mot Molde søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Strømsgodsets Fred Friday i kampen mot Molde søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Moldes gulljakt fikk seg en alvorlig knekk med 0-6-tapet for Strømsgodset søndag. Den kom få dager etter smellen mot tabelltopp Bodø/Glimt.

Molde tapte 0-2 mot gullrival Bodø/Glimt i midtuken, og var avhengige av å slå tilbake mot Strømsgodset om det skulle ha noen sjanse på gull i årets sesong.

Men Molde møtte aldri helt opp på jobb i Drammen søndag. Drammenserne ga ingenting gratis og ledet allerede 3-0 til pause etter scoringer fra Fred Friday, Johan Hove og Herman Stengel. Tobias Gulliksen scoret to, mens Kristoffer Tokstad også bidro med en scoring etter pause i 6-0-kampen.

– Det var veldig bra. Jeg visste at hvis jeg scoret det første målet ville jeg gi laget mer selvtillit, sa Friday til Discovery etter kampen.

Gulliksen bidro også godt i kampen. Han var involvert i det meste som skjedde på Marienlyst.

– Det var en fin kveld. Det var en god følelse utpå der som plutselig eksploderer. Det gjelder og få til dette flere ganger, sa Gulliksen.

Svakt bortelag

Molde var svake gjennom store deler av kampen, og klarte aldri å presse den bakre fireren til Godset, som hadde en relativt rolig dag på jobben.

– I dag er vi flaue, og langt ifra fornøyd. Det er den verste opplevelsen jeg har hatt så lenge jeg har vært her. I dag taper vi på hvert perimeter, sa Molde-trener Erling Moe.

– Det er bare å innrømme det. Det var så langt unna pari, konstaterte han.

Tapet er Moldes andre på rad etter tapet mot Glimt sist. Det er første gang siden august at de taper to på rad, og nå sakker de ut i gullstriden.

Målrush

Ohi Omoijuanfo kom til en god mulighet tidlig, men Viljar Myhra fikk slått unna. Myhra måtte etter hvert byttes ut. Ikke lenge etter satte Brynhildsen ballen i nettet, men målet ble annullert for offside.

TV-bildene viste imidlertid at scoringen burde ha stått. Etter en drøy halvtime fikk Fred Friday også annullert en scoring for offside.

Like etter skulle det imidlertid lykkes for nigerianeren. Han pirket ballen ut av beina på en sovende Martin Bjørnbak. Ballen falt så til Kreshnik Krasniqi som sendte Friday alene gjennom. Han gjorde ingen feil da han sendte ballen forbi Andreas Linde i Molde-buret.

Kun fire minutter senere doblet Johan Hove ledelsen. Lars Vilsvik sendte ballen inn i feltet til Hove som fikk styrt den videre mot mål. Molde-stopper Sheriff Sinyan var uheldig i klareringen og bidro til at ballen til slutt gikk i mål.

Men målrushet var ikke over der. Fire minutter etter det igjen fikk Godset straffespark da Tobias Fjeld Gulliksen ble felt. Herman Stengel satte ballen sikkert i mål.

Ydmykelse

Brynhildsen var igjen frempå etter 52 minutter, men avslutningen gikk rett inn på innbytterkeeper Morten Sætra i Godset-buret. Like etter ble Bjørnbak utvist da han felte Friday som bakerste mann.

Dermed ble vondt fort til verre for laget fra rosenes by, som allerede hadde en formidabel jobb foran seg i kampen om å redde noe fra søndagens kamp.

Med ett kvarter igjen satte Gulliksen den berømte spikeren i kista til 4-0. Han bredsidet ballen i mål etter ny målgivende fra Vilsvik. Mot slutten satte Tokstad inn 5-0 med et kanonskudd langs bakken.

Gulliksen fullbyrdet ydmykelsen til 6-0 på overtid med en flott soloprestasjon. Dermed kan Molde etter all sannsynlighet se langt etter gull i denne sesongen.

Glimt gjorde selv jobben hjemme mot Sandefjord og leder nå serien med sju poeng. Molde møter Sandefjord i neste kamp, mens Godset møter et Tromsø i storform.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 2 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse