Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
07 november 2021 19:05
Del på Facebook
Moses Mawa herjet med Odd og sørget for seier med sitt hat trick. Foto: Trond R. Teigen / NTB
Moses Mawa herjet med Odd og sørget for seier med sitt hat trick. Foto: Trond R. Teigen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Conrad Wallem brukte bare 16 sekunder på å gi Odd ledelsen, men Kristiansund vant til slutt 4-2 etter hattrick fra Moses Mawa i Eliteserien søndag.

Sjokkåpningen fra Odd var nesten det eneste hjemmelaget fikk å glede seg over, for dagens mann i Skien het Moses Mawa og herjet da Kristiansund snudde til seier. Ingen var gladere for det enn Kristiansund-trener Christian Michelsen.

– Han var giftig hele kampen i dag. I perioder har han vært veldig bra i enkeltkamper tidligere. Det er så deilig at det er han som blir helten i dag. Jeg unner Moses dette. Han har jobber knallhardt, og i dag var han steingod sammen med ti andre pluss de som komr inn, sa en fornøyd KBK-trener til Discovery.

Mawa slet med uttellingen før pause og fikk slakt av Joachim Jönsson i Discovery-studio i pausen. Den svenske fotballeksperten var langt fra imponert av Mawas avslutningsferdigheter, men spissen viste fram scoringsferdighetene etter pause.

– Hvis han har sett meg i 1. divisjon og scoringene jeg har hatt der, så tror jeg at han hadde hatt en annen mening. Jeg kan skyte, men har funnet ut av det nå, sa Mawa om slakten fra Jönsson.

Med seieren er Kristiansund for alvor tilbake i kampen om tredjeplassen i Eliteserien. Etter fire strake kamper uten seier er laget nå oppe på samme poengsum som Rosenborg.

Neste kamp for Kristiansund er borte mot et formsvakt Stabæk. Odd møter på sin side et formsterkt Sarpsborg.

Mål etter 16 sekunder

Med bare ett mål før søndagens kamp har Mawa slitt med uttellingen foran mål, men mot Odd viste 25-åringen hvilket potensial som bor i ham.

Før Mawas scoringsshow etter pause var det Odd og Conrad Wallem som stjal overskriftene. Wallem stanget Odd i ledelsen allerede etter 16 sekunder.

Torgil Gjertsen sørget for utligning tre minutter etter åpningsmålet til Wallem, og etter forspilte sjanser før hvilen skulle alt stemme for Mawa etter pause.

Oslo-gutten sørget for 2-1 med en klassescoring etter 48 minutter da han dro seg inn i banen på kanten og smalt ballen i bortre hjørne.

Seks minutter senere ble Mawa tomålsscorer. Torgil Gjertsen løp oppover høyrekanten og slo hardt og lavt inn i feltet, der Mawa enkelt styrte ballen inn i nettet.

Fullbyrdet hattricket

Kristiansund hadde reist seg etter sjokkåpningen, men Odd ga seg ikke uten kamp. Tobias Lauritsen sendte Kristiansund et skremmeskudd i stolpen etter timen spilt, før han skulle redusere for Odd fire minutter senere.

En flott corner av Sander Svendsen ble møtt av et hodestøt fra Lauritsen i feltet, og ballen gikk inn på bakerste stolpe. Likevel måtte Lauritsen og Odd gå skuffet hjem uten poeng.

– Jeg er veldig skuffet. Vi hadde håp om å ta tre poeng i dag, men det ville seg ikke, sa Lauritsen.

For Mawa lot seg ikke stoppe og sørget for 4-2 med et snaut kvarter igjen å spille. Etter et skudd fra Aliou Coly, endte ballen selvfølgelig opp hos Mawa som nok en gang var sikker foran mål.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse