Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 november 2021 10:48
Del på Facebook
Antall koronarelaterte dødsfall i Norge har nå passert 1.000. Foto: Jil Yngland / NTB
Antall koronarelaterte dødsfall i Norge har nå passert 1.000. Foto: Jil Yngland / NTB

Over 1.000 koronarelaterte dødsfall er nå registrert i Norge. Ifølge FHI har 1.002 personer i Norge mistet livet etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

Det første registrerte koronadødsfallet i Norge kom 12. mars i fjor. Siden den gang har over 1.000 koronasmittede personer mistet livet, enten med eller av viruset.

Ifølge Folkehelseinstituttet mandag har tallet nå steget til 1.002. Dermed er nok en grense i epidemiutviklingen krysset.

– Jeg har den største medfølelse med dem som har mistet sine kjære, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NTB.

Hun minner om at pandemien ikke er over, og at dette viser viktigheten av at alle bidrar til å få ned smitten og hindre alvorlig sykdom.

annonse

– Hver og en kan bidra med å ta vaksinen, følge smittevernrådene og holde seg hjemme og teste seg ved symptomer, sier Kjerkol.

– Vaksinen gir god beskyttelse mot smitte og sykdom, men effekten avtar over tid. Det gjelder spesielt for de eldste. Mange av de som er innlagt på sykehusene nå, er eldre personer som ble vaksinert på senvinteren. Det er derfor svært viktig at eldre over 65 år nå får oppfriskningsdose så raskt som mulig, og jeg oppfordrer kommune til å prioritere dette, sier helseministeren.

Smittetrenden i Norge er stigende. Det siste døgnet er det registrert 1.470 koronasmittede i Norge, som er 314 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 2.055 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.667.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 5 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte