Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
30 november 2021 12:55
Del på Facebook
Anja Solvik og Bunadsgeriljaen foran Stortinget i en tidligere aksjon. Foto: Ken Alvin Jenssen
Anja Solvik og Bunadsgeriljaen foran Stortinget i en tidligere aksjon. Foto: Ken Alvin Jenssen

Bunadsgeriljaen er en folkebevegelse som startet 1. april 2019 for å redde fødeavdelingen i Kristiansund. Kampen fortsetter og Bunadsgeriljaens arbeid går nå inn i en ny arbeidsfase og organisering.

Det store engasjementet fra kvinner og menn over hele landet har vist at det er et sterkt behov for en slik organisasjon, som på rekordtid nådde nær 100 000 medlemmer på Facebook.

Bunadsgeriljaens popularitet har vist at det er behov for en organisasjon som jobber for et bedre fødetilbud for kvinner, spesielt i distriktene.

Medlemsbasert organisasjon

I en pressemelding 30. november 2021, opplyser bevegelsens leder, Anja Solvik, at man fra 1. desember etablerer Bunadsgeriljaen som en medlemsbasert – og permanent interesseorganisasjon.

I følge Bunadsgeriljaen, viser den nye regjeringen, via Hurdalserklæringen, vilje til endring. Null-pluss-alternativet skal utredes i Innlandet og i Kristiansund skal tilbudet både styrkes, satses på og videreføres.  Imidlertid anser Bunadsgeriljaen dette kun som en delseier. Hurdalserklæringens ord må omsettes til handling.

Fødens voktere

– Så lenge Helseforetaksmodellen forblir relativt uendret, vil denne delen av erklæringen kreve noen som holder helseforetakene i ørene. Det vil Bunadsgeriljaen gjøre, vi vil være fødens voktere, skrives det videre i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å kunne videreføre arbeidet på permanent basis, ser man behovet for å innføre en medlemskontingent. Frem til nå har man ikke kunne lønnet de som står i fremste rekke, noe som man har innsett er en forutsetning for å sikre kontinuitet og forutsigbarhet i kampen for føden. Derfor ønsker Bunadsgeriljaen med dette trekket å  løfte saken fra frivillig engasjement til en organisert virksomhet.

Kampen for føden i Norge fortsetter og Bunadsgeriljaens kampsaker vil konkretiseres på kommende årsmøte. Alle betalende medlemmer vil bli invitert. 

Lansering - bli medlem

Bunadsgeriljaen som ny interesseorganisasjon for fødekvinner lanseres på arrangementet «FULL ÅPNING – en hyllest til fødselsarbeidet- til våre fantastiske jordmødre, gynekologer og barnepleiere» i Kulturfabrikken i Kristiansund 1. desember klokken 18.00.

Innmelding skjer via Bunadsgeriljaens hjemmeside: www.bunadsgeriljaen.no

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 13 timer siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Usmakelige løgner fra Finn Arne Follestad (INP)
@Terje SundsbøÅ jeg kunne sagt så mye, går ikke tom for saklige motargumenter. Gidder bare ikke kaste bort min tid og ...
@Anne Mari SandshamnRegistrerer din sedvanlige måte å svare på når du går tom for saklige motargumenter. Forøvrig en gjenganger fra de fleste ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte