Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 januar 2022 05:45
Del på Facebook
Foto: Erik Johansen / NTB
Foto: Erik Johansen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 4. januar.

Over 400.000 smittetilfeller i Norge

Siste døgn ble det registrert 5.233 nye tilfeller av koronasmitte i Norge, ifølge tall fra FHI. Det betyr at det totale antall tilfeller har passert 400.000.

Det totale antallet er ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) 404.551 registrerte tilfeller av koronasmitte. Norge passerte 300.000 smittetilfeller 9. desember. De neste 100.000 tilfellene har altså kommet i løpet av under én måned.

5.233 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 5.233 koronasmittede i Norge. Det er 1.483 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 3.780 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.374, så trenden er stigende.

Teknologigründer kjent skyldig i svindel

Den amerikanske gründeren Elizabeth Holmes er i en domstol i California kjent skyldig i svindel mot investorene i helseteknologiselskapet Theranos, et selskap hun grunnla selv. Hun har ikke sagt om hun vil anke kjennelsen.

Theranos skulle revolusjonere medisinsk testing med et nytt apparat som kunne levere billigere og raskere resultater enn tradisjonelle laboratorier og utføre en lang rekke tester med bare noen få dråper blod. Men maskinene leverte ikke det selskapet lovet, og eventyret endte i ruin og påstander om bedrageri og svindel i milliardklassen.

Over 35.000 demonstrerte i Tyskland

Over 35.000 mennesker demonstrerte i flere tyske byer mot regjeringens koronapolitikk i går kveld, og 14 politifolk ble skadd i en av demonstrasjonene, viste tall som tysk politi la fram i natt.

Mange av demonstrasjonene var registrert hos myndighetene i forkant, men flere manglet godkjenning og var dermed ulovlig.

Rekordstor smitte i Australia

Rekordmange nye smittetilfeller i Australia øker presset på landets sykehus og koronatestsentre, advarer landets legeforening og helsemyndighetene i den mest folkerike delstaten New South Wales.

New South Wales registrerte 23.131 nye smittetilfeller siste døgn, mens delstaten Victoria også satte rekord med 14.020 nye tilfeller, viste tall som ble lagt fram i dag. Australia har med dette passert 500.000 smittetilfeller siden pandemien startet.

Oslo har passert 100.000 koronasmittede

Siste døgn er det registrert 1.033 nye koronasmittede i hovedstaden. Det er 207 flere enn samme dag forrige uke, og 156 flere enn søndag.

Til sammen har dermed 100.660 Oslo-beboere vært smittet av korona siden landet først stengte ned for snart to år siden.

23 drept i geriljasammenstøt

Minst 23 personer er drept i Colombia i sammenstøt mellom rivaliserende opprørsgrupper i departementet Arauca, som grenser mot Venezuela.

Sivile er trolig blant de drepte i sammenstøtene mellom Colombias siste gjenværende geriljagruppe ELN, og avhoppere fra den tidligere Farc-geriljaen, opplyser president Ivan Duque.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse