Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 januar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 5. januar.

7.921 nye koronasmittede registrert siste døgn – høyeste antall hittil

Det siste døgnet er det registrert 7.921 koronasmittede i Norge. Det er 3.219 flere enn samme dag i forrige uke, og 2.688 flere enn forrige døgn.

Den forrige smittetoppen var 14. desember, med 6.003 smittede.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 4.240 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.360, så trenden er stigende.

1.771 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn – ny rekord

Det er registrert 1.771 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 785 flere enn samme dag forrige uke, og 738 flere enn mandag.

Forrige smittetopp i Oslo var 14. desember 2021 med 1.194 tilfeller på ett døgn. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 876 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i Bjerke bydel og lavest i bydelene Nordre Aker, Nordstrand og Ullern.

Kasakhstans regjering går av

Kasakhstans regjering går av etter at landets president Kassym-Jomart Tokajev i natt godtok dens avskjedssøknad. Han har utpekt visestatsminister Alikhan Smailov som fungerende statsminister inntil en ny regjering er på plass.

Bakgrunnen for saken er at det i går var store massedemonstrasjoner flere steder i landet i protest mot regjeringens økte priser på gass som brukes som drivstoff til biler.

Nord-Korea skjøt rakett ut i havet

Nord-Korea skjøt i natt ut en rakett som falt ned i havet øst for landet, i det som er landets første rakettest i år, ifølge Sør-Koreas generalstab og japanske myndigheter.

Få detaljer er så langt kjent, go Nord-Korea har ikke kommentert saken, men ifølge Sør-Korea og Japan, antas det å ha vært en ballistisk rakett som fløy rundt 500 kilometer.

Trump avlyser pressekonferanse

USAs tidligere president Donald Trump avlyser den planlagte pressekonferansen han skulle ha hatt i morgen 6. januar, datoen for stormingen av Kongressen.

I en uttalelse fra sin eiendom Mar-a-Lago i Florida forklarer Trump at avlysningen skjer «i lys av den fullstendig forutinntatte og uærlige» kongresskomiteen som er satt ned for å granske stormingen av Kongressen, og han legger også skylden på mediene.

Karnevalsparade i Rio de Janeiro avlyses

Myndighetene i Rio de Janeiro avlyser for andre år på rad karnevalsparaden gjennom byens gater, begrunnet med den raske spredningen av omikronvarianten av koronaviruset. Årets karnevalsparade skulle ha blitt holdt fra 25. februar til 1. mars.

Men paraden som ledes av sambaskoler og som finner sted på byens stadion Sambadrome, vil finne sted som planlagt, siden man der kan ha kontroll på deltakerne, påpeker myndighetene.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 14 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse