Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
10 februar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 10. februar.

Norge mest demokratisk

Norge var i fjor verdens mest demokratiske land, ifølge den årlige demokratiindeksen fra Economist Intelligence Unit. Norge, som fikk førsteplass også i 2020, får beste mulige poengsum i tre av fem kategorier.

New Zealand følger på andreplass etter å ha klatret fra fjerdeplass. Deretter følger Sverige, Finland, Island og Danmark på listen.

Mann alvorlig skadd etter knivstikking i Trøgstad

Politiet jakter en gjerningsperson etter at en mann i slutten av 20-årene ble knivstukket i sitt eget hjem i Trøgstad i Indre Østfold. Fornærmede er alvorlig skadd og får behandling ved sykehuset Østfold.

Gjerningsmannen stakk fra stedet til fots og mulig videre med bil. Politiet har søkt etter mannen med blant annet helikopter og hundepatruljer.

Bilfabrikker stenger

Toyota og Ford har måttet stenge fabrikker i Canada på grunn av mangel på deler, delvis forårsaket av en koronaprotest der blant annet lastebilsjåfører sperrer Ambassador Bridge, der 25 prosent av Canadas handel kommer inn i landet fra USA.

I over ti dager har hundrevis av parkerte lastebiler delvis blokkert sentrum av Ottawa, mens demonstrasjonen på Ambassador Bridge har pågått de siste dagene. Demonstrantene nekter å flytte seg før alle koronarestriksjoner og vaksinepåbud er opphevet.

25.086 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 25.086 koronasmittede i Norge. Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 1.787 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 19.260 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 19.620, så trenden er synkende.

Koronademonstranter pågrepet i New Zealand

Inspirert av koronaprotesten i Canada, har rundt 150 aktivister i to døgn holdt leir utenfor nasjonalforsamlingen i New Zealands hovedstad Wellington. I dag morges rykket politiet omsider inn. Over 50 av demonstrantene ble pågrepet i sammenstøt med politi. I sentrum av byen har lastebiler og campingbiler blokkert gater siden tirsdag.

New Zealand har lettet på mange koronarestriksjoner, men krever vaksinasjon av folk som er ansatt i visse sektorer som helse, politi, utdanning og forsvar, mens folk må vise vaksinasjonsbevis for å slippe inn på blant annet restauranter.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 11 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrHvorvidt trafikken blomstrer eller ei, er avhengig av befolkningsutviklingen og næringsutviklingen. Hvis disse blomstrer, så vil også lokaltrafikken blomstre.
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har i din kommentar tidlegare klip inn følgande: ""Ny E39 Ørskogfjellet- Vik fører til en innkorting av reisetiden mellom ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har oversett det faktum at biltrafikken ikkje skal, eller kan blomstre.
Terje Sundsbø 23 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har studert linken – den forteller at flere kjørefelt/nye veier raskt blir tatt i bruk, og dokumenterer at dette ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse