Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 mars 2022 14:50
Del på Facebook
Therese Johaug viser fram OL-gullene hun tok i Beijing-lekene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Therese Johaug viser fram OL-gullene hun tok i Beijing-lekene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug slutter som langrennsløper på toppnivå etter sesongen. Det offentliggjorde hun foran lørdagens tremil i Holmenkollen.

33-årige Johaug fikk med seg tre olympiske titler fra ukene i Kina. Hun vant også stafetten i 2010-lekene.

Annonse
Annonse

Hun er 14 ganger verdensmester og har 80 seirer samt tre sammenlagttitler i verdenscupen. Lørdag stiller Johaug på start på en 30 kilometer i Holmenkollen for siste gang.

– Det er likevel noen skirenn igjen av sesongen som skal fullføres, men tiden er nå inne til å starte fokuset på livet utenfor toppidretten, sier Johaug i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Ringen sluttes

Hun utbroderer avgangen som landslagsløper i et innlegg på Instagram. Der trekker Johaug linjer tilbake til da hun i 2011 tok sin første VM-tittel som senior på nettopp tremila i Holmenkollen.

«På mange måter føles det som om ringen sluttes», skriver langrennsstjernen fra Dalsbygda.

«Egentlig ønsker jeg ikke at reisen skal ta slutt, men det en tid for alt, og jeg tror tiden har kommet for at jeg nå skal gjøre andre ting enn å satse fulltid på langrenn», legger hun til.

Treningsmaskin

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn har fulgt Johaugs karriere tett.

– Sammen med Marit Bjørgen har hun gjort kvinnelangrenn til noe ekstra populært. Det er naturlig å avslutte karrieren nå vil jeg si. Det eneste hun manglet i samlingen var individuelle OL-gull, og de klarte hun å vinne tre av i Beijing-lekene, sier Bjørn til NTB.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Hva gjorde henne så god?

– Hun er en av de best trente idrettsutøverne i Norge gjennom tidene. Hun har en enorm utholdenhet og arbeidsmoral og -kapasitet.

– Toppresultatene har stått i kø siden hun som et friskt pust kom inn i internasjonal langrenn i VM i 2007. Det er en imponerende sportslig karriere. Hun har også vært en virkelig god ambassadør for norsk og internasjonal skisport. Hun er inkluderende, inspirerende og blid, sier skipresident Erik Røste til NTB.

Johaug ble utestengt etter en positiv dopingprøve i 2016.

– Jeg er svært imponert hvordan hun og familien håndterte disse vanskelige årene og måten hun kom tilbake på, sier Røste.

Tenker på ukrainerne

Johaug benytter i sin farvel-melding anledningen til å sette noen ord på krigen i Ukraina. Hun mener den gjør at «mye kan føles meningsløst» og skriver at hjertet hennes ligger hos det ukrainske folk.

«I lys av dette ser jeg ekstra fram til en siste fight på hjemmebane med flagget på brystet og er takknemlig for alt idretten har gitt meg».

Sist helg vant Johaug et tidsdrama på 10-kilometeren i Lahti. Der endte hun 1,2 sekunder foran Natalia Neprjajeva. Den duellen uteblir i Kollen etter at russiske utøvere har fått startnekt i FIS-konkurranser resten av sesongen. Utestengelsen kom som følge av Russlands invasjon i Ukraina.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse