Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
11 mars 2022 14:11
Del på Facebook
Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn IKS
Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn IKS
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt siden oktober i fjor har den oransje kjempen ligget i opplag på Storkaia i Kristiansund. Nå skal skipet videre til Vestbase noen dager, før nytt oppdrag venter på Njord-feltet.

Torsdag formiddag kastet vi loss Solstad Offshore sitt konstruksjonsfartøy «Normand Vision». Knappe 157 meter lang, 27 meter bred og 16 954 bruttotonn, utstyrt med kraner med kapasitet opp til 400 tonn og som kan arbeide ned til 3 000 meters dyp. Nå skal skipet benyttes i arbeid på Njord-feltet vest for Draugen i Norskehavet. Njord A-plattformen skal etter planen seile fra Stord i midten av mars.

Annonse
Annonse

Imponerende skip

Onsdag benyttet havnefogd Knut Mostad anledningen til å få en omvisning om bord og overlevere havneselskapets crest til kaptein Jan Gunnar Tjøsvoll.

– Det er et imponerende skip og det var en fornøyelse å komme om bord å hilse på mannskapet og se kraner og høyteknologisk utstyr på nært hold. «Normand Vision» har vært et positivt tilskudd for oss i KNH. Havnevakta skryter av godt samarbeid med skipets mannskap og vi kan bare si velkommen tilbake, sier Knut Mostad.

Skipet har hatt et mannskap på rundt 40 personer om bord under oppholdet i Kristiansund, og mange har flittig benyttet seg av byens fasiliteter – handel, servering, kino og mye annet, og gjennom dette bidratt til viktig verdiskaping.

Skipet har lugarkapasitet til 140, og normalt er det 100–120 personer om bord.

Annonse
Annonse

Landstrøm

At skipet har ligget nettopp på Storkaia har flere årsaker. Størrelsen på skipet gjør at det krever sitt både når gjelder lengde og dybde. I tillegg har skipet ligget på landstrøm, og dette anlegget står på Storkaia.

Skipet har ruvet godt i bybildet og vi har fått mange nysgjerrige blikk og spørsmål fra både lokalbefolkning og turister, som synes det er spennende å se slike gigantskip på nært hold.

Samtidig har vi full forståelse for at det kan oppleves sjenerende for kjøpesenter, serveringssteder og annet næringsliv langs kaia å ha et så stort fartøy liggende foran. I tillegg er det beboere i området som ønsker mest mulig utsikt og minst mulig støy.

Da må vi huske på at havna har vært her bestandig, mens mange boliger og næringsvirksomhet har kommet i ettertid. Vi prøver så godt vi kan å ta hensyn, og er opptatt av at vi gjennom havnedriften kan bidra til å skape verdier og ringvirkninger, både lokalt og regionalt. Og det vet vi at «Normand Vision» har bidratt til.

«Normand Vision» ved NorSea Vestbase fredag ettermiddag. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO«Normand Vision» ved NorSea Vestbase fredag ettermiddag. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse