Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 mai 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Torbjørn Ravndal, Lister24 / NTB
Foto: Torbjørn Ravndal, Lister24 / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 1. mai.

Alvorlig trafikkulykke i Agder

En bil og en lastebil sto i brann etter å ha kollidert på E39 i Kvinesdal i Agder lørdag kveld. Lastebilføreren ble reddet ut. Det er ikke kjent hvor mange som satt i personbilen. Politiet har jobbet på stedet hele natten.

E39 ble stengt etter ulykken og det er omkjøring på mindre veier.

Ukraina sier de har ødelagt flere enn 1.000 russiske stridsvogner

Ukraina hevder at landets militære har ødelagt mer enn 1.000 russiske stridsvogner, nesten 200 fly og nesten 2.500 pansrede kjøretøy. Likevel har russiske styrker nok utstyr til å gjennomføre ytterligere angrep, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

– Selvfølgelig har okkupantene fortsatt utstyr på lager. De har fortsatt missiler som kan ramme vårt territorium, sa han ifølge CNN. Zelenskyj hevdet videre at Russland har mistet flere enn 23.000 soldater siden krigen startet. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Tre døde og store skader etter at tornado herjet i USA

En tornado har ført med seg omfattende materielle skader i delstaten Kansas i USA. Hundrevis av bygninger er skadd eller ødelagt, flere er skadd, og 15.000 mistet strømmen, ifølge myndighetene.

annonse

I tillegg døde tre meteorologistudenter fra et universitet i nabodelstaten Oklahoma da bilen de kjørte i vannplanet og traff en motgående semitrailer rundt 14 mil nord for Oklahoma City. De var på vei hjemover etter å ha prøvd å få sett tornadoen på nært hold i Kansas.

Mye festing, men få alvorlige hendelser

Natt til første mai forløp uten de store problemene for politidistriktene rundt om i landet. Det var mye bråk og støy, en del ordensforstyrrelser og noen voldshendelser, men ingen som endte med livstruende skader.

Nytt bombeangrep i Kabul

Minst en person er drept og flere er såret i et nytt bombeangrep i Kabul lørdag. Dagen i forveien ble mange drept i et angrep mot en moské.

– En kvinne ble drept og tre andre såret, sier talsmann Khalid Zadran til Reuters. Den ytterliggående islamistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for lørdagens angrep.

Fredag rammet en bombe Khalifa-moskeen i Kabul. Lokale myndigheter har bekreftet minst ti dødsfall, mens lederen i moskeen sier at mer enn 50 personer ble drept.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 3 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 5 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte