Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
01 mai 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Torbjørn Ravndal, Lister24 / NTB
Foto: Torbjørn Ravndal, Lister24 / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 1. mai.

Alvorlig trafikkulykke i Agder

En bil og en lastebil sto i brann etter å ha kollidert på E39 i Kvinesdal i Agder lørdag kveld. Lastebilføreren ble reddet ut. Det er ikke kjent hvor mange som satt i personbilen. Politiet har jobbet på stedet hele natten.

Annonse
Annonse

E39 ble stengt etter ulykken og det er omkjøring på mindre veier.

Ukraina sier de har ødelagt flere enn 1.000 russiske stridsvogner

Ukraina hevder at landets militære har ødelagt mer enn 1.000 russiske stridsvogner, nesten 200 fly og nesten 2.500 pansrede kjøretøy. Likevel har russiske styrker nok utstyr til å gjennomføre ytterligere angrep, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

– Selvfølgelig har okkupantene fortsatt utstyr på lager. De har fortsatt missiler som kan ramme vårt territorium, sa han ifølge CNN. Zelenskyj hevdet videre at Russland har mistet flere enn 23.000 soldater siden krigen startet. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Tre døde og store skader etter at tornado herjet i USA

En tornado har ført med seg omfattende materielle skader i delstaten Kansas i USA. Hundrevis av bygninger er skadd eller ødelagt, flere er skadd, og 15.000 mistet strømmen, ifølge myndighetene.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

I tillegg døde tre meteorologistudenter fra et universitet i nabodelstaten Oklahoma da bilen de kjørte i vannplanet og traff en motgående semitrailer rundt 14 mil nord for Oklahoma City. De var på vei hjemover etter å ha prøvd å få sett tornadoen på nært hold i Kansas.

Mye festing, men få alvorlige hendelser

Natt til første mai forløp uten de store problemene for politidistriktene rundt om i landet. Det var mye bråk og støy, en del ordensforstyrrelser og noen voldshendelser, men ingen som endte med livstruende skader.

Nytt bombeangrep i Kabul

Minst en person er drept og flere er såret i et nytt bombeangrep i Kabul lørdag. Dagen i forveien ble mange drept i et angrep mot en moské.

– En kvinne ble drept og tre andre såret, sier talsmann Khalid Zadran til Reuters. Den ytterliggående islamistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for lørdagens angrep.

Fredag rammet en bombe Khalifa-moskeen i Kabul. Lokale myndigheter har bekreftet minst ti dødsfall, mens lederen i moskeen sier at mer enn 50 personer ble drept.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse