Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
01 mai 2022 11:32
Del på Facebook
Ada Hegerberg scoret i Lyons returkamp mot PSG og bidro sterkt til at klubben er finaleklar i mesterligaen. Foto: Adam Ihse / TT NYHETSBYRÅN / NTB
Ada Hegerberg scoret i Lyons returkamp mot PSG og bidro sterkt til at klubben er finaleklar i mesterligaen. Foto: Adam Ihse / TT NYHETSBYRÅN / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tittelgrossist Lyon er igjen i finalen i mesterligaen i fotball. Ada Hegerberg scoret i 2-1-seieren over PSG.

Lørdagens resultat sendte Lyon videre med 5-3 sammenlagt fra den helfranske semifinaleduellen med Paris Saint-Germain. 21. mai venter regjerende mester Barcelona som siste hinder i finalen i Torino.

Annonse
Annonse

Det blir et møte mellom flere norske landslagsstjerner. Hegerberg jakter da på sin sjette Champions League-tittel med Lyon, mens Caroline Graham Hansen kan vinne sin andre på rad med Barcelona.

Sistnevnte har også Ingrid Syrstad Engen i stallen.

Lyons Selma Bacha sier målet hele sesongen har vært å løfte Champions League-trofeet. Hun hyller finalemotstander Barcelona.

– De bidrar til å utvikle europeisk fotball. De spiller på en lignende måte som mennenes lag og er et eksempel for resten av kvinnefotballen, sa Bacha.

Hegerberg hylles

Hegerberg stanget Lyon i føringen snaut et kvarter ut i returoppgjøret på Parc des Princes. Spissen fra Sunndalsøra løp seg fri og satte hodet på et innlegg fra Bacha.

Det var hennes femte mesterligamål etter comebacket fra et langt skadeavbrekk i fjor høst. I alt står hun med rekordmange 58 scoringer i den gjeveste europacupen. Hegerberg ble belønnet med en sjuer på børsen av L'Equipe.

Storavisa omtaler den norske spissens innsats som majestetisk.

Annonse
Annonse

– Ada er en av lederne våre, en mental leder. Hun spilte en modig kamp. På dette nivået er hun en drivende spiller, sa Lyon-trener Sonia Bompastor.

Bombastor slo fast at Lyons erfaring gjør at de kan vinne finalen mot Barcelona.

Utlignet

Lyon var det beste laget, men etter 62 minutter utlignet Marie-Antoinette Katoto på en retur fra keeper Christiane Endler. Da trengte vertene ett mål til for å framtvinge ekstraomganger.

Før 1-1-målet fikk Hegerberg en nettkjenning annullert etter en VAR-sjekk. Det viste seg at Melvine Malard sto i offside i forkant.

Wendie Renard fjernet all tvil i sluttminuttene. Lyon-kapteinen nikket inn vinnermålet på Bachas frispark.

Tilbake

Celin Bizet Ildhusøy ble sittende på PSG-benken gjennom kampen. I fjor sommer sluttet hun seg til et lag som nylig hadde jekket Lyon ned fra ligatronen i Frankrike, men det ligger ikke an til å bli et vellykket tittelforsvar.

Hegerberg og co. topper tabellen fem poeng foran Paris-klubben når tre runder gjenstår. Lørdag fikk Lyon også revansjert fjorårets mesterligaexit for nettopp PSG. Den gang røk laget på bortemålsregelen uten sin norske stjerne på banen.

Lyon vant Champions League fem år på rad mellom 2016 og 2020. Hegerberg gjorde hattrick i 2019-finalen mot Barcelona, men siden har trolig styrkeforholdet endret seg en god del. Om under en måned får vi svaret på det.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse