Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 mai 2022 11:32
Del på Facebook
Ada Hegerberg scoret i Lyons returkamp mot PSG og bidro sterkt til at klubben er finaleklar i mesterligaen. Foto: Adam Ihse / TT NYHETSBYRÅN / NTB
Ada Hegerberg scoret i Lyons returkamp mot PSG og bidro sterkt til at klubben er finaleklar i mesterligaen. Foto: Adam Ihse / TT NYHETSBYRÅN / NTB

Tittelgrossist Lyon er igjen i finalen i mesterligaen i fotball. Ada Hegerberg scoret i 2-1-seieren over PSG.

Lørdagens resultat sendte Lyon videre med 5-3 sammenlagt fra den helfranske semifinaleduellen med Paris Saint-Germain. 21. mai venter regjerende mester Barcelona som siste hinder i finalen i Torino.

Det blir et møte mellom flere norske landslagsstjerner. Hegerberg jakter da på sin sjette Champions League-tittel med Lyon, mens Caroline Graham Hansen kan vinne sin andre på rad med Barcelona.

Sistnevnte har også Ingrid Syrstad Engen i stallen.

Lyons Selma Bacha sier målet hele sesongen har vært å løfte Champions League-trofeet. Hun hyller finalemotstander Barcelona.

– De bidrar til å utvikle europeisk fotball. De spiller på en lignende måte som mennenes lag og er et eksempel for resten av kvinnefotballen, sa Bacha.

Hegerberg hylles

Hegerberg stanget Lyon i føringen snaut et kvarter ut i returoppgjøret på Parc des Princes. Spissen fra Sunndalsøra løp seg fri og satte hodet på et innlegg fra Bacha.

Det var hennes femte mesterligamål etter comebacket fra et langt skadeavbrekk i fjor høst. I alt står hun med rekordmange 58 scoringer i den gjeveste europacupen. Hegerberg ble belønnet med en sjuer på børsen av L'Equipe.

Storavisa omtaler den norske spissens innsats som majestetisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ada er en av lederne våre, en mental leder. Hun spilte en modig kamp. På dette nivået er hun en drivende spiller, sa Lyon-trener Sonia Bompastor.

Bombastor slo fast at Lyons erfaring gjør at de kan vinne finalen mot Barcelona.

Utlignet

Lyon var det beste laget, men etter 62 minutter utlignet Marie-Antoinette Katoto på en retur fra keeper Christiane Endler. Da trengte vertene ett mål til for å framtvinge ekstraomganger.

Før 1-1-målet fikk Hegerberg en nettkjenning annullert etter en VAR-sjekk. Det viste seg at Melvine Malard sto i offside i forkant.

Wendie Renard fjernet all tvil i sluttminuttene. Lyon-kapteinen nikket inn vinnermålet på Bachas frispark.

Tilbake

Celin Bizet Ildhusøy ble sittende på PSG-benken gjennom kampen. I fjor sommer sluttet hun seg til et lag som nylig hadde jekket Lyon ned fra ligatronen i Frankrike, men det ligger ikke an til å bli et vellykket tittelforsvar.

Hegerberg og co. topper tabellen fem poeng foran Paris-klubben når tre runder gjenstår. Lørdag fikk Lyon også revansjert fjorårets mesterligaexit for nettopp PSG. Den gang røk laget på bortemålsregelen uten sin norske stjerne på banen.

Lyon vant Champions League fem år på rad mellom 2016 og 2020. Hegerberg gjorde hattrick i 2019-finalen mot Barcelona, men siden har trolig styrkeforholdet endret seg en god del. Om under en måned får vi svaret på det.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte