Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 mai 2022 20:19
Del på Facebook
Veton Berisha scorer på straffe og setter i gang det som ble en fantastisk vending av Viking i bortekampen mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Veton Berisha scorer på straffe og setter i gang det som ble en fantastisk vending av Viking i bortekampen mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Viking snudde 0-3 til 4-3 mot Molde i en eliteseriekamp av de sjeldne. Utvisning, straffespark og to Veton Berisha-mål skapte endringer på tabelltoppen.

Seks dager etter cupfinaleseieren over Bodø/Glimt (1-0) så Molde ut til å sikre tre viktige poeng. Laget ledet 3-0 etter en snau halvtime, men sprakk totalt. En utvisning (hands inne ved femmeteren) av Moldes Benjamin Tiedemann Hansen etter 62 minutter ga Viking fritt leide inn i kampen.

Mål av Berisha (straffe) og Harald Tangen ga Viking 3-3. Det sendte Molde helt over på defensiven i vel 20 minutter mot sluttsignalet.

Berisha kranglet inn 4-3-scoringen mot et hjemmeforsvar som vaklet omtrent i hver situasjon etter 2-3-reduseringen.

– Vi hadde full kontroll i starten og var egentlig bedre enn dem. Så får vi tre i sekken uten helt å skjønne det. Det er sinnssyk moral i dette laget. Vi hadde troen i pausen, sa Berisha til MAX.

Viking er på toppen av tabellen med 15 poeng. Lillestrøm er to poeng bak med én kamp mindre spilt. Molde sliter og har bare skaffet seg sju poeng på fem kamper.

Tre raske

Hjemmelaget skaffet seg ledelsen allerede etter 14 minutter. Markus André Kaasa scoret etter at vertene hadde hatt en form for kanonade mot Vikings mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti minutter senere økte Ola Brynhildsen på til 2-0. Han fikk ballen etter en Magnus Wolff Eikrem-corner og la den inn nede ved stolpen.

Eikrem løftet så inn et frispark fra vel 20 meter. Viking-keeper Patrik Gunnarsson satte seg selv unødvendig ut av spill ved å ta et steg mot sin venstre stolpe før skuddet kom. Da sto det 3-0, og de fleste på et ganske glissent besatt stadion, trodde kampen var vunnet.

– Meget svakt

Gjestene reduserte rett etter ved Kristoffer Løkberg etter at han kom alene mot keeper etter en fin Berisha-pasning. Likevel var det få som så for seg utviklingen kampen skulle få etter pause.

– En meget svak andreomgang av oss. Det ser ut som vi duller oss inn i troen på at det (seieren) er i boks. Vi slapp dem til altfor lett, sa Molde-trener Erling Moe til MAX.

Molde spiller hjemmekamp allerede onsdag. Det er et framskutt oppgjør mot Odd.

Viking får besøk av Strømsgodset dagen etter. Også det er en kamp som er flyttet fra opprinnelig dato.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 7 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte