Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
13 mai 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: KRT via AP / NTB
Foto: KRT via AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 13. mai.

Seks døde av «feber» i Nord-Korea, blant dem en koronasmittet

Minst én person som har fått påvist covid-19, har dødd i Nord-Korea, skriver det statlige nyhetsbyrået KCNA. Personen var blant seks som har dødd med feber.

annonse

Det er de første tallene landet har kommet med etter at de torsdag bekreftet sitt første koronatilfelle siden pandemien brøt ut. Videre heter det at 187.000 blir «isolert og behandlet» for febersymptomene.

USA: Tusenvis av ukrainere tvangsdeportert

USA anklager Russland for å med tvang ta ukrainere med til områder de kontrollerer. Særlig utsatt er folk som er uttalte motstandere av invasjonen, sier amerikanernes ambassadør til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Uttalelsen støtter opp om påstander fra ukrainsk hold. Den ukrainske regjeringen anslår at nesten 1,2 millioner ukrainere har blitt deportert til Russland eller russisk-kontrollerte områder. USA hevder at ukrainerne blir tatt til såkalte «filtreringsleirer», der vitner angivelig forteller om «brutale avhør».

annonse

Ukraina hevder at russisk skip er stukket i brann i Svartehavet

Ukraina hevder å ha angrepet et russisk marinefartøy i Svartehavet. Torsdag kveld sto det i brann, ifølge militære myndigheter i Odesa-regionen.

Serhij Bratsjuk, sjefen for den lokale militæradministrasjonen, sier det dreier seg om et logistikkskip ved navn Vsevolod Bobrov. Det er skadd, ifølge Bratsjuk, men han sa ikke noe om omfanget av angrepet, skriver Sky News.

Minst elleve omkom i skipsforlis utenfor Puerto Rico

Minst elleve personer mistet livet da et skip forliste utenfor en ubebodd øy i nærheten av det amerikanske territoriet Puerto Rico, ifølge landets kystvakt.

I alt 31 overlevende, elleve kvinner og tjue menn, ble reddet i forliset. Kystvakten meldte tidligere at et fartøy mistenkt for å drive ulovlig transport av migranter, hadde blitt observert etter at det kantret, og at flere personer fløt rundt med redningsvester.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
@Anne Mari SandshamnDu vet at Rasmussen svarer på alle avisinnlegg til han, og flere til. Rasmussen har aldri deltatt i sosiale media ...
@Terje SundsbøHahaha.. Du altså. Jeg er ikke redd for å skrive egen innegg, men hvorfor skal jeg det? Og hvorfor kan ...
Når ingen av avisene har nevnt at KS2-analysen etterlyser bedre utredninger av Romsdalsaksen, så er vel grunnen til det at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte