Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
07 juni 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 7. juni.

Kronprinsparet gir husly til ukrainske flyktninger

På en av eiendommene til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i Asker bor det nå tre ukrainske flyktninger og deres barn. Det opplyser Kongehuset i en sak som Klassekampen publiserte i natt.

Annonse
Annonse

– Flyktningene blir fulgt opp i vanlig prosedyre av utlendingsmyndighetene og kommunen. Flyktningene har vært i Norge en stund, skriver kommunikasjonssjef Guri Ofstad Varpe ved Det kongelige hoff til avisa.

Russlands FN-ambassadør forlot møte i Sikkerhetsrådet

Russlands FN-ambassadør Vasilij Nebenzia forlot et møte i Sikkerhetsrådet etter at EU-president Charles Michel anklaget Moskva for å skape en global matkrise. Det var mens Michel henvendte seg direkte til ham at Nebenzia forlot møtet, skriver New York Times.

– Kreml bruker matforsyninger som et skjult missil mot utviklingsland. De dramatiske konsekvensene av Russlands krig brer seg ut over hele kloden, sa Michel.

– Dette fører til høyere priser, skyver folk ut i fattigdom og destabiliserer hele regioner. Russland er eneansvarlig for denne matkrisen. Bare Russland, fortsatte han.

Påtalemyndigheten ber om 15 års fengsel for Bolivias ekspresident

Påtalemyndigheten i Bolivia vil be om at tidligere interimspresident Jeanine Áñez blir fengslet i 15 år for ting hun gjorde da hun var senator. Áñez har sittet varetektsfengslet siden mars 2021.

Annonse
Annonse

Hun er også blant annet anklaget for ha ledet et statskupp mot forgjengeren Evo Morales i 2019. Anklagene har blitt skarpt kritisert som politisk motiverte.

Meldinger om kolerautbrudd i Mariupol

Situasjonen i Mariupol er verre enn noen gang, sier en talsmann for byens ordfører til Sky News. Det har kommet meldinger om et mulig kolerautbrudd i byen. Den strategisk viktige havnebyen ved Azovhavet var beleiret av russiske styrker i mange uker før den til slutt falt.

Talsmann Vitallj Falkovskij sier til Sky News at han er klar over meldingene om et kolerautbrudd, men at han ikke har klart å «få dem 100 prosent bekreftet». Han sier videre til kanalen at situasjonen i byen stadig forverres på grunn av at mange lik fortsatt ligger ute.

Avalanche til Stanley Cup-finalen

Edmonton Oilers så lenge ut til å holde liv i håpet om finaleplass i Stanley Cup, men med 6-5-seier på overtid sikret Colorado Avalanche avansement.

Med Avalanche-seier i de tre første kampene var Oilers helt avhengig av å vinne kampen i Edmonton natt til tirsdag norsk tid. Ved full tid sto det 5-5, men finske Artturi Lehkonen scoret det avgjørende målet et drøyt minutt ut i overtidspillet.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 45 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse