Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
10 juni 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 10. juni.

Granskningskomité: Kongress-stormingen var et Trump-ledet kuppforsøk

Donald Trump visste at han hadde tapt valget, men oppmuntret likevel støttespillere til å forsøke å omgjøre resultatet, var budskapet 6. januar-komiteen forsøkte å få fram i den første høringen om Kongress-stormingen i natt.

Annonse
Annonse

Komiteen mener stormingen var et kuppforsøk, og viste blant annet fram flere oppsiktsvekkende videoer fra intervjuer med folk i kretsen rundt Trump og av de voldelige sammenstøtene mellom politibetjenter ved Kongressen og hordene av Trumps støttespillere.

Ivanka Trump erkjente at hun visste at presidentvalget ikke var stjålet

Ivanka Trump erkjente i en video vist fram i Kongresshøringen at hun visste at farens påstander om at valget var stjålet ikke stemte. Det ble vist fram en video der Trumps justisminister William Barr sa at han hadde fortalt presidenten at det var «pisspreik» at valgnederlaget var resultatet av valgfusk. Senere fulgte en video der Ivanka Trump sa at Barrs kommentarer «påvirket perspektivet mitt».

– Jeg respekterer justisminister Barr, så jeg aksepterte det han sa, sier hun i videoen. Ivanka Trump var rådgiver i Det hvite hus og en av dem som sto faren nærmest.

Regjeringen varsler gransking av barnevernet

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) krever gransking etter avsløringer om at psykisk syke barnevernsbarn ikke får den hjelpen de trenger.

Mange alvorlig psykisk syke barn ender opp som kasteballer i barnevernet, og mange av dem får ikke den helsehjelpen de trenger, viser en gjennomgang Aftenposten har gjort. Toppe vil på kort sikt skaffe oversikt over hvor mange dette gjelder, og på lang sikt varsler hun systemendring.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Bolsonaro beklaget Amazonas-press da han møtte Biden

Brasils president Jair Bolsonaro klagde til USAs president Joe Biden over internasjonalt press om vern av Amazonas da de to møttes for første gang i natt.

– Vi har en rikdom i hjertet av Brasil – vår Amazonas – som er større enn Vest-Europa, med uberegnelige rikdommer, biologisk mangfold, mineralrikdom, drikkevann og oksygenkilder, sa Bolsonaro.

– Noen ganger føler vi at vår suverenitet blir truet på dette området, men Brasil bevarer sitt territorium bra, la han til.

Mann pågrepet med våpen på utested i Oslo

En mann i 20-årene er pågrepet etter meldinger om at han bar våpen på et utsted på Aker Brygge i Oslo.

– Det var ingen trusselsituasjon. Vi har kontroll på mannen og våpenet, meldte politiet i 3.30-tiden. Politiet opplyser at de ble tipset om at mannen bar et våpen i bukselinningen inne på utestedet. Han ble pågrepet uten dramatikk rett utenfor inngangsdøren til utestedet.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse