Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
07 juli 2022 05:35
Del på Facebook
Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 7. juli.

Ingen streik blant ansatte i DeepOcean

Tre timer på overtid kom Safe og DeepOcean til enighet om offshoreavtalen og PRS-/baseavtalen. Dermed blir ikke 45 Safe-medlemmer tatt ut i streik.

Annonse
Annonse

Riksmekleren opplyser at meklingen, som ble ledet av Nils Ole Bay, ble avsluttet klokka 3 i natt. Partene har sittet i mekling siden tirsdag. Ifølge Safe gis det blant annet innen offshore et generelt tillegg på 5,38 prosent.

Mer press på Johnson

Storbritannias statsminister Boris Johnson skal være fast bestemt på å bli sittende, trass i det store presset mot ham.

I går fikk han angivelig direkte beskjed fra flere statsråder om at han burde gå av, og i løpet av natta har Simon Hart, regjeringens minister for Wales, gått av. I tillegg har regjeringsadvokat Suella Braverman sagt at Johnson må gå.

Rapport: Uvalde-politiet kunne ha skutt masseskytter

En politibetjent så at mannen som drepte 21 mennesker på en barneskole i Uvalde i Texas, gikk mot skolen, men skjøt ikke fordi han ventet på tillatelse.

I tillegg kunne noen av de 21 ofrene for masseskytingen, 19 av dem barn, ha blitt reddet om de fikk medisinsk hjelp raskere, heter det i en rapport fra Texas State University om politiets håndtering av masseskytingen. Politiet har allerede blitt gjenstand for massiv kritikk for å ha ventet en time før de tok seg inn i et klasserom og skjøt gjerningsmannen.

Mer enn 21.000 krigsforbrytelser etterforskes i Ukraina

Ukrainske myndigheter etterforsker mer enn 21.000 mistenkte krigsforbrytelser. Det meldes inn mellom 200 og 300 tilfeller hver dag, ifølge riksadvokat Iryna Venediktova.

Annonse
Annonse

Hun sier til BBC at russiske soldater som dreper, torturerer eller voldtar sivile «bør skjønne at det kun er et tidsspørsmål før de alle må møte i retten». Russland har blitt beskyldt for en rekke krigsforbrytelser siden de invaderte nabolandet 24. februar, men de avviser alle anklager.

Millioner samlet inn til foreldreløs etter masseskyting

Det er blitt samlet inn mer enn 2,5 millioner dollar til en to år gammel gutt som mistet begge foreldrene i masseskytingen i Highland Park mandag.

Ekteparet Kevin og Irina McCarthy var blant de sju som ble drept da 21 år gamle Robert Crimo åpnet ild fra et tak mot en 4. juli-parade i Chicago-forstaden. Sønnen Aiden er igjen, og siden mandag har folk donert godt over 2,5 millioner dollar til ham.

Buss med tolv personer av veien på Dagali

En buss har kjørt av veien ved Tiurhaugan i Hol kommune. Ingen av de tolv personene om bord er skadd. Sørøst politidistrikt fikk melding om hendelsen klokka 3.56.

– Bussen står 45 grader mot et tre, opplyser operasjonssentralen.

Speidere funnet i god behold i Ryfylke

Det ble satt i gang en leteaksjon da seks speidere fra landsleiren Gnist ikke kom til et sjekkpunkt i Forsand kommune i natt. Det viste seg at speiderne hadde tatt seg inn i ei hytte.

– De var alle i god behold og lykkelig uvitende om leteaksjonen. Da de fikk besøk av letemannskapene, ønsket de bare å sove videre og fortsette turen torsdag morgen, forteller operasjonsleder Jostein Reiestad i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse