Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 august 2022 06:05
Del på Facebook
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 5. august.

Støre besøker Utøya

Statsminister og partileder Jonas Gahr Støre tar en pause fra strømkrisejobbingen og besøker AUFs sommerleir på Utøya i formiddag. Det er usikkert om han vil stille for moderpartiet i den tradisjonelle fotballkampen mot partiungdommen, siden han pådro seg en liten strekk da han spilte kjendiskampen under Norway Cup denne uka. Også kunnskapsminister Tonje Brenna og næringsminister Jan Christian Vestre kommer til Utøya fredag.

Pilotene avgjør om SAS-avtalen skal godkjennes

Pilotforeningene i Norge, Sverige og Danmark har åpnet for avstemningen om SAS-avtalen. Fristen er satt til midnatt 5. august for alle fire. Resultatet gjøres kjent i morgen, 6. august. Blir ikke avtalen godkjent, kan det bli ny streik i det allerede hardt prøvede flyselskapet. Pilotene la ned arbeidet i starten av juni etter at den langvarige meklingen ikke førte fram. Først 15 dager senere klarte partene å bli enige om avtalen det nå skal stemmes over.

Trolig dystre SAS-tall i vente

SAS legger fra sine trafikktall for juli – dagen etter at hovedkonkurrenten Norwegian offentliggjorde jubeltall på høyde med passasjertallene selskapet hadde før koronapandemien. SAS-tallene er derimot trolig dyster lesning, siden flyselskapet var rammet av streik halve måneden.

annonse

Erdogan besøker Putin

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal møte Russlands president Vladimir Putin. Møtet finner sted i Sotsji i Russland, ifølge tyrkiske myndigheter. De to presidentene møttes også i forbindelse med et toppmøte i Iran i juli. Dette var første gang de traff hverandre siden Russland startet invasjonen av Ukraina.

Skip med korn forlater Ukraina

Ytterligere tre skip med korn skal forlate Ukraina i dag, bekrefter forsvarsministeren i Tyrkia. Onsdag denne uka kunne det første skipet lastet med ukrainsk korn seile videre fra Tyrkia til Tripoli i Libanon. Samtidig har 17 reiseklare skip med korn stått i ukrainske havner de to siste døgnene, uten at noen har klart å forklare årsaken til forsinkelsen.

Amerikanske ledighetstall

Fallet i arbeidsledigheten – en av de viktige tilstandsindikatorene i amerikansk økonomi – har stanset opp, men ledigheten har vært unormalt lav. I ettermiddag norsk tid kommer de siste tallene for sysselsetting og arbeidsledighet fra amerikanske myndigheter, midt i en situasjon med skyhøy inflasjon og omfattende resesjonsfrykt.

Langrenn og skiskyting på Blinkfestivalen

Både langrennsstjerne og skiskytterne skal i ilden under Blinkfestivalen, som nå har forflyttet seg til Sandnes. Fra ettermiddagen starter hovedaktiviteten for eliten, med kvalifisering, prolog og dueller. Finalene går først om kvelden. Da skal langrennsfolket gå 10 og 15 kilometer fellesstart, mens de beste skiskytterne møtes til supersprint.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFlertallet i fylket er veldig tydelig på at oversjøisk løsning foretrekkes fremfor gigantomani prosjektet.At omveien er ett produkt av lobbyisme, ...
I og med at enkelte omvei tilhengere stadig prøver å fremstille utfallet skråsikkert som bestemt, pengene på konto, spaden satt ...
@Anne Mari SandshamnIngen ting av det du opprinnelig skrev var å lese i linken til Sunnmørsposten, som du opprinnelig viste til. Jeg ...
Anne Mari Sandshamn 16 timer siden MA InterCity – Når utgangspunktet er som galest
@Terje SundsbøIkke meg som har funnet på dette, ville bare vise deg hva transport firma velger. Som ser om du leste ...
@Anne Mari SandshamnDet svaret til slutt som du nå viser til står ikke i leserinnlegget du linket til, og heller ikke i ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden MA InterCity – Når utgangspunktet er som galest
@Terje SundsbøHvorfor skal jeg se fram til det?  hva han ( og i grunn du og ) mener er irrelevant for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte