Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Steinar Melby
Artikkel
10 august 2022 21:05
Del på Facebook
Marie Grødahl Brekkan, daglig leder i Bunadsgeriljaen. Foto: Bunadsgeriljaen.
Marie Grødahl Brekkan, daglig leder i Bunadsgeriljaen. Foto: Bunadsgeriljaen.

I dag ble det klart at klinikkledelsen for SNR går av. Georg Johnsen, klinikksjef for SNR og Carina Wollan Myhre, konstituert assisterende klinikksjef trekker seg fra sine stillinger.

Samtidig søker avdelingssjef Johan Kippervik om ett års permisjon fra stillingen ved avdeling for fødselshjelp og kvinnesykdommer. Bakgrunnen for avgjørelsene er fødesaken i Kristiansund, skriver Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

Sterk reaksjon fra Bunadsgeriljaen

I en pressemelding fra Bunadsgeriljaen i etterkant, skriver daglig leder Marie Grødahl Brekkan at Helse Møre og Romsdal nå skaper det totale kaos.

annonse

– Helseforetaket sa selv at de ikke kunne gjenåpne på grunn av en akutt uforutsett hendelse. De ville helle stenge enn å ansette vikarer for å erstatte to gynekologer i henholdsvis svangerskapspermisjon og sykdom. Bunadsgeriljaen har bedt om oversikt over hva de har gjort for å rekruttere vikarer og flere ansatte. Uten å få svar. Vi vet at rekrutteringen det siste året har vært vellykket med fire overleger, syv jordmødre og flere LIS- leger og barnepleiere. At helseforetaket bruker en sykemelding som begrunnelse for å ikke følge opp Stortingets vilje er ikke holdbart. Vi har regler for dette. Man stenger ingen andre avdelinger på grunn av permisjoner eller sykemeldinger. For fødende og ansatte skaper dette også unødvendig uro, skriver Marie Grødahl Brekkan videre.

–Helseministeren må på banen

– Helseforetakene på både lokalt og regionalt nivå bør vite at Stortingets vedtak står over administrative beslutninger og strategier. Nå må Helseministeren komme på banen! Om ikke må Stortinget ta grep for å finne ut hva Helse Møre og Romsdal har gjort for å unngå å måtte stenge avdelingen og overholde Stortingets vedtak! Dette i respekt for både kvinner som skal føde og de ansatte som gledet seg over gjenåpningen!, avslutter Grødahl Brekkan i Bunadsgeriljaens pressemelding.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Terje Sundsbø · 1 måneder siden
  Nå har også lederen i Sunnmørsposten våknet:

  «Stortinget sin instruks av Helse Midt-Norge om å halde føden i Kristiansund open, har enda med mageplask. Det er andre enn sjukehusleiinga som bør sjå seg sjølv i spegelen.»

  https://www.smp.no/meninger/leder/i/wO7j8d/faar-kjenne-lukta-av-eige-svidd-valflesk

  Fungerende hovedtillitsvalgt for overlegene ved Sykehuset i Kristiansund, Ralph Herter, sier det er et kjempeproblem å få tak i faste overleger i gynekologi ved fødeavdelingen. Det er akkurat hva Georg Johnsen, klinikksjef for SNR også sier.

  https://www.nettavisen.no/nyheter/vedum-feiret-fodeavdelingen-med-blotkake-na-er-dorene-stengt/s/5-95-599748

  En tredjedel av landets fødeavdelinger har ikke nok fødselsleger/gynekologer til å opprettholde forsvarlig drift og vaktberedskap.

  https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/7d408B/vi-har-en-alvorlig-mangel-paa-foedselsleger
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Det burde vel være en selvfølge at større deler av planområdet avsperres for ferdsel. Hvilke andre industriområder kan man bevege ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Vanskelige veivalg?
Frank Sve og Listhaug (Frp) sier: «Det er en skandale om regjeringen nå vil tråkke på bremsen. For å unngå en ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Vanskelige veivalg?
Frank Sve har mange merkelige utspill, blant annet:«Korleis er då til dømes planlegginga, prosjekteringa, berekningane og alle nødvendige faktorar ikring ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Arne AlmaasHva er problemet med NRK? Rasmussen korrigerer feilaktige avisinnlegg – kampen mot Fake News bør også NRK støtte. Ellers har ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Geir M PunnerudDu klandrer Rasmussen for å helle bensin på bålet, uten å nevne de som stadig vekk setter fyr på nye ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Anne Mari SandshamnDet er ikke jeg som finner på disse hullene i bemanningsplanen. Dette ble senest orientert om i styremøtet i HMR ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte