Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 august 2022 20:51
Del på Facebook
Ruben Yttergård Jenssen kunne juble etter han sendte Tromsø i ledelsen hjemme mot Kristiansund søndag kveld.Foto: Marius Simensen / NTB
Ruben Yttergård Jenssen kunne juble etter han sendte Tromsø i ledelsen hjemme mot Kristiansund søndag kveld.Foto: Marius Simensen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ruben Yttergård Jenssen og Jasse Tuominen sikret tre sårt tiltrengte poeng for Tromsø da de vant 2–1 hjemme mot Kristiansund i Eliteserien.

Tromsø var avhengig av poeng for å spille seg opp fra kvalifiseringsplass ned til 1. divisjon og leverte varene på bestilling.

Annonse
Annonse

– Vi gjør en herlig innsats i dag mot et KBK som er på opptur. Det er viktig å få de poengene, og så må vi ha fokus på neste kamp, sa Tromsø-trener Gaute Helstrup til Discovery.

Kaptein Ruben Yttergård Jenssen banket vertene i ledelsen etter å ha bli spilt opp nydelig av Jasse Tuominen.

Etter hvilen svarte finnen med å doble ledelsen med å sette ballen mellom beina på Sean McDermott i Kristiansund-buret.

– Det føles superbra. Det var veldig lettende og jeg er veldig glad. Det var veldig viktig for oss å få denne seieren, sa finnen til rettighetshaveren.

Sander Erik Kartum fikk satt inn en redusering 16 minutter senere, men det hjalp lite da Tromsø beholdt alle de tre poengene på Alfheim.

Finsk magi

Etter tre store sjanser for vertene, fant endelig Ruben Yttergård Jenssen veien fram til nettmaskene bak Sean McDermott i Kristiansund-målet, etter 26 minutter spill.

Tromsø-kapteinen dro seg fobi Amidou Diop og banket ballen i mål fra skrått hold. McDermott fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å styre den utenfor stengene.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Det var godt å få et mål igjen. Fantastisk jobb av Jasse Tuominen der som vinner ballen til meg, og da var det bare å gå, sa Yttergård Jenssen til Discovery i pausen.

Etter hvilen var det finnen sin tur til å banke ballen i nettet bak McDermott. Tromsø rullet opp en rask overgang, hvor ballen endte opp hos Tuominen, som fyrte ballen mellom beina på KBK-keeperen.

Kvarteret senere reduserte Sander Erik Kartum med en kanonkule, men det holdt ikke til mer enn et trøstemål for gjestene.

Opp på trygg plass

Tromsø lå på kvalikplass ned til 1. divisjon før søndagens oppgjør, men klatret helt opp til 9.-plass etter kveldens seier.

Kristiansund har slitt stort i den første halvdelen av sesongen og ligger helt nederst på tabellen med kun seks poeng på 18 kamper.

– Det blir med et hederlig forsøk, og det er det som er så tungt. Guttene hadde fortjent et bedre resultat. Det et ingenting som tilsier at disse guttene skal ligge helt sist på tabellen, sa KBK-trener Christian Michelsen til Discovery.

– I den garderoben er det ingen som kommer til å gi opp før siste spark, fortsatte han.

Vestlendingene har 13 poeng opp til trygg plass. Der ligger i øyeblikket HamKam med 19 poeng.


(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse