Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 august 2022 20:51
Del på Facebook
Ruben Yttergård Jenssen kunne juble etter han sendte Tromsø i ledelsen hjemme mot Kristiansund søndag kveld.Foto: Marius Simensen / NTB
Ruben Yttergård Jenssen kunne juble etter han sendte Tromsø i ledelsen hjemme mot Kristiansund søndag kveld.Foto: Marius Simensen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ruben Yttergård Jenssen og Jasse Tuominen sikret tre sårt tiltrengte poeng for Tromsø da de vant 2–1 hjemme mot Kristiansund i Eliteserien.

Tromsø var avhengig av poeng for å spille seg opp fra kvalifiseringsplass ned til 1. divisjon og leverte varene på bestilling.

Annonse
Annonse

– Vi gjør en herlig innsats i dag mot et KBK som er på opptur. Det er viktig å få de poengene, og så må vi ha fokus på neste kamp, sa Tromsø-trener Gaute Helstrup til Discovery.

Kaptein Ruben Yttergård Jenssen banket vertene i ledelsen etter å ha bli spilt opp nydelig av Jasse Tuominen.

Etter hvilen svarte finnen med å doble ledelsen med å sette ballen mellom beina på Sean McDermott i Kristiansund-buret.

– Det føles superbra. Det var veldig lettende og jeg er veldig glad. Det var veldig viktig for oss å få denne seieren, sa finnen til rettighetshaveren.

Sander Erik Kartum fikk satt inn en redusering 16 minutter senere, men det hjalp lite da Tromsø beholdt alle de tre poengene på Alfheim.

Finsk magi

Etter tre store sjanser for vertene, fant endelig Ruben Yttergård Jenssen veien fram til nettmaskene bak Sean McDermott i Kristiansund-målet, etter 26 minutter spill.

Tromsø-kapteinen dro seg fobi Amidou Diop og banket ballen i mål fra skrått hold. McDermott fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å styre den utenfor stengene.

Annonse
Annonse

– Det var godt å få et mål igjen. Fantastisk jobb av Jasse Tuominen der som vinner ballen til meg, og da var det bare å gå, sa Yttergård Jenssen til Discovery i pausen.

Etter hvilen var det finnen sin tur til å banke ballen i nettet bak McDermott. Tromsø rullet opp en rask overgang, hvor ballen endte opp hos Tuominen, som fyrte ballen mellom beina på KBK-keeperen.

Kvarteret senere reduserte Sander Erik Kartum med en kanonkule, men det holdt ikke til mer enn et trøstemål for gjestene.

Opp på trygg plass

Tromsø lå på kvalikplass ned til 1. divisjon før søndagens oppgjør, men klatret helt opp til 9.-plass etter kveldens seier.

Kristiansund har slitt stort i den første halvdelen av sesongen og ligger helt nederst på tabellen med kun seks poeng på 18 kamper.

– Det blir med et hederlig forsøk, og det er det som er så tungt. Guttene hadde fortjent et bedre resultat. Det et ingenting som tilsier at disse guttene skal ligge helt sist på tabellen, sa KBK-trener Christian Michelsen til Discovery.

– I den garderoben er det ingen som kommer til å gi opp før siste spark, fortsatte han.

Vestlendingene har 13 poeng opp til trygg plass. Der ligger i øyeblikket HamKam med 19 poeng.


(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDersom ein les dettre dokumentet frå SVV, "Oppdrag om vurdering av endringer i vegnormalen N100 15.06.2022" , som no har ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Skrot fergene
@Rolf Erik PedersenJeg er fullt klar over at Fergefri E39 Møreaksen er i NTP. Trasévalget ble gjort i 2014, og prosjektet kom ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDen krystallkula er ikkje eg utrusta med.
Terje Sundsbø 1 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrOg hvordan er Fergefri E39 Møreaksen rangert nå?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøRangert som #9 før beslutning etter ny innspillsrunde, også med nasjonale føringar kunngjort denne veka.
Frode Hoseth 1 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøOK, takk. Som en synser var det artig å være med litt, og jeg tror det er vanskelig nok for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse