Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 august 2022 20:51
Del på Facebook
Ruben Yttergård Jenssen kunne juble etter han sendte Tromsø i ledelsen hjemme mot Kristiansund søndag kveld.Foto: Marius Simensen / NTB
Ruben Yttergård Jenssen kunne juble etter han sendte Tromsø i ledelsen hjemme mot Kristiansund søndag kveld.Foto: Marius Simensen / NTB

Ruben Yttergård Jenssen og Jasse Tuominen sikret tre sårt tiltrengte poeng for Tromsø da de vant 2–1 hjemme mot Kristiansund i Eliteserien.

Tromsø var avhengig av poeng for å spille seg opp fra kvalifiseringsplass ned til 1. divisjon og leverte varene på bestilling.

– Vi gjør en herlig innsats i dag mot et KBK som er på opptur. Det er viktig å få de poengene, og så må vi ha fokus på neste kamp, sa Tromsø-trener Gaute Helstrup til Discovery.

Kaptein Ruben Yttergård Jenssen banket vertene i ledelsen etter å ha bli spilt opp nydelig av Jasse Tuominen.

Etter hvilen svarte finnen med å doble ledelsen med å sette ballen mellom beina på Sean McDermott i Kristiansund-buret.

– Det føles superbra. Det var veldig lettende og jeg er veldig glad. Det var veldig viktig for oss å få denne seieren, sa finnen til rettighetshaveren.

Sander Erik Kartum fikk satt inn en redusering 16 minutter senere, men det hjalp lite da Tromsø beholdt alle de tre poengene på Alfheim.

Finsk magi

Etter tre store sjanser for vertene, fant endelig Ruben Yttergård Jenssen veien fram til nettmaskene bak Sean McDermott i Kristiansund-målet, etter 26 minutter spill.

Tromsø-kapteinen dro seg fobi Amidou Diop og banket ballen i mål fra skrått hold. McDermott fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å styre den utenfor stengene.

– Det var godt å få et mål igjen. Fantastisk jobb av Jasse Tuominen der som vinner ballen til meg, og da var det bare å gå, sa Yttergård Jenssen til Discovery i pausen.

annonse

Etter hvilen var det finnen sin tur til å banke ballen i nettet bak McDermott. Tromsø rullet opp en rask overgang, hvor ballen endte opp hos Tuominen, som fyrte ballen mellom beina på KBK-keeperen.

Kvarteret senere reduserte Sander Erik Kartum med en kanonkule, men det holdt ikke til mer enn et trøstemål for gjestene.

Opp på trygg plass

Tromsø lå på kvalikplass ned til 1. divisjon før søndagens oppgjør, men klatret helt opp til 9.-plass etter kveldens seier.

Kristiansund har slitt stort i den første halvdelen av sesongen og ligger helt nederst på tabellen med kun seks poeng på 18 kamper.

– Det blir med et hederlig forsøk, og det er det som er så tungt. Guttene hadde fortjent et bedre resultat. Det et ingenting som tilsier at disse guttene skal ligge helt sist på tabellen, sa KBK-trener Christian Michelsen til Discovery.

– I den garderoben er det ingen som kommer til å gi opp før siste spark, fortsatte han.

Vestlendingene har 13 poeng opp til trygg plass. Der ligger i øyeblikket HamKam med 19 poeng.


(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Rolf Erik Pedersen 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Terje SundsbøTror vi må forholde oss til realiteten at Møreaksen, og Tautratunellen vil bli alt for dyr å bruke.Må nok ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte