Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
21 august 2022 20:31
Del på Facebook
Neste uke blir døgnprisen i NO2 blir den høyeste som noen gang er registrert i Norge. Foto: Annika Byrde / NTB
Neste uke blir døgnprisen i NO2 blir den høyeste som noen gang er registrert i Norge. Foto: Annika Byrde / NTB

Neste uke blir døgnprisen i NO2 den høyeste som noen gang er registrert i Norge. Mandag bikker prisen 6,08 kroner per kilowattime mellom klokka 18 og 20.

Tallene fra Nord Pool søndag for NO2 (sørlige Vestland, Rogaland, Agder, Telemark og gamle Vestfold) viser en døgnpris på 5,35 kroner per kWh før avgifter, nettleie og eventuelt strømstøtte. Det er dermed litt høyere enn den forrige norgesrekorden, som ble satt torsdag 18. august, skriver Europower.

I tillegg til at døgnprisen blir rekordhøy, blir det også ekstremt dyrt i et par timer mellom klokka 18 og 20. Da stiger prisen til 6,07 og 6,08 kroner per kilowattime.

Det har nesten aldri skjedd før at prisene har vært så høye. Ifølge Nord Pools statistikker er dette de fjerde og femte dyreste timene som noen gang er registrert i prisområdet – bare slått av to timer 8. mars i år og én time 21. desember i fjor.

annonse

I Oslo-området (NO1) og Bergen-området (NO5) blir det årets dyreste dag mandag. Prisen på 3,89 kroner per kWh er like under rekorden fra 21. desember i fjor, og den nest dyreste dagen noen gang.

Her holder prisene seg ganske stabile gjennom døgnet – de billigste timene natt til mandag koster 3,62 kroner per kilowattime. Toppen blir nådd klokka 21 på kvelden, med 4,24 kroner per kWh.

Selv om de sørnorske strømprisene stiger mandag, ligger de fortsatt et godt stykke under morgendagens priser i Tyskland, Danmark og Storbritannia.

Britene får den dyreste timen av disse landene mandag. Klokka 19 koster strømmen 7,57 kroner per kWh før avgifter og nettleie.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Bom 245,- for en retning, dvs. for en liten del av strekningen.Eller passer det bedre med skivebom?Dvs. den minst ønskede ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDu leste ikke hva jeg  skrev du? EN gang til da, jeg skrev I K K E om ferger, men ...
@Rolf Erik PedersenDe fornuftige politikerne sitter på Stortinget, og de har ingen agenda sammen med Møreaksen AS. Også Nye Veier AS har ...
@Rolf Erik PedersenDet er bare en forskjell på rundt 20 lastebiler mellom Eksportveien og Møreaksen. Å beregne %-andeler gir bare mening når ...
@Rolf Erik PedersenSå du mener at et mindretall på 25% bør prioriteres framfor flertallet?
@Roger DragsethKostnadsøkningen på Møreaksen er akkurat som på alle andre samferdselsprosjekter. Altså nøyaktig som forventet, ifølge Statens vegvesen.Det samme problemet som ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte