Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
16 september 2022 14:07
Del på Facebook
Henning Torset (42) er Aure Høyres ordførerkandidat til kommunevalget 2023. Foto: Privat
Henning Torset (42) er Aure Høyres ordførerkandidat til kommunevalget 2023. Foto: Privat
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henning Torset er innvalgt i kommunestyret og er gruppeleder i Aure Høyre. Han har også hatt en fremtredende rolle i formannskapet.

Store sko å fylle

Vi er utålmodige og syns det skjer for lite og ting går for sent. Vi har ett stort forbilde i tidligere Aure ordfører, Knut Baardset og hans evne til samarbeid med andre for å få gjennomført store og viktige saker i kommunen. Klarer Høyre å få ordføreren igjen har vi store sko og fylle.

Annonse
Annonse

Aure har vært en bra Høyrekommune på Nordmøre, Høyre har gode målinger nasjonalt og vi håper innbyggerne har lagt merke til oss i inneværende periode, vi har derfor som mål å bli største parti i Aure.

– Henning har markert seg godt politisk og har vært med og løftet partiet i denne perioden. Henning har svært stor arbeidskapasitet og er raskt på aktuelle saker, noe både ordfører og posisjon har fått merke. Henning er derfor et naturlig valg, sier leder av nominasjonskomiteen Tor Garshol.

– Jeg er veldig glad og stolt for å få en slik tillit fra partiet og er utrolig motivert til denne oppgaven. Noe av det som engasjerer meg aller mest, er å finne bedre løsninger for at Aure skal bli en «vekst-kommune» som spiller på lag med næringsliv og innbyggere. Det ligger et stort potensiale i vår region på begge sider av fylkesgrensen. Vi må få på plass en fremtidsrettet og robust kraftforsyning, bygge oss sammen med Solskjeltriangelet og ha tilstrekkelig med kompetent arbeidskraft. Jeg er klar for å jobbe til det beste for Aure kommune og hele regionen, det som er bra for naboen er også bra for meg, sier Henning Torset.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Engasjert aurgjelling

Henning er født og oppvokst på Våg i Aure, og etter endt utdannelse startet han som elektrikerlærling i hjemkommunen, og tok deretter fagbrev. Etter dette fortsatte han med fagbrev som energimontør, og Teknisk Fagskole med fordypning el.kraft. Han jobber i dag som Avdelingsleder Nettmontasje hos MELLOM AS. Sett bort fra militærtjeneste og mer utdanning har han vært bosatt i Aure hele livet. Han har aktivt engasjert seg i beredskap og siden 2003 har han vært ansatt i Aure Kommune sitt deltidsbrannvesen, nå som Utrykningsleder, samt vært Områdesjef for Aure HV-område over en tiårsperiode. Han er derfor god på å jobbe under press, være tydelig og vant til å lede andre.

Henning hadde et ønske om å få bygge hus på hjemplassen, Våg, dette skulle vise seg å bli krevende. Han har derfor god innsikt i hvor vanskelig det kan være, å få bygge hus der man ønsker i Aure Kommune. Men, han og kona, fikk omsider tillatelse til å bygge nytt hus. Her bor han i dag, sammen med kone, de to yngste barna, og hunden Arez. Eldstesønnen har flyttet til Svorkmo, og bo der sammen med samboer og tre barn.

Travel fritid

På fritiden er Henning også aktiv. Om det er for å kjøre løypemaskinen for idrettslaget, dugnad eller legge til rette for barna gjennom forskjellige verv opp i gjennom årene. Han er også kommunens representant inn i styret i Aure Frivilligsentral, hvor han er bindeleddet mellom de folkevalgte og de frivillig kreftene. Han trives godt om han får være ute, og familien er ofte å finne på hytta de leier på Oppdal. Her finner han ro, og får god tid med familien.

Nominasjonskomiteen er trygg i sitt valg

– Vi er trygge på at Henning vil gjøre en god jobb, både for Aure Høyre og innbyggerne i Aure Kommune i årene som kommer, avslutter Tor Garshol.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 22 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse