Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 september 2022 20:40
Del på Facebook
Johan Hove omkranses av jublende medspillere etter å ha gjort sitt andre mål for kvelden i Strømsgodsets 4-1-seier over Kristiansund. Foto: Annika Byrde / NTB
Johan Hove omkranses av jublende medspillere etter å ha gjort sitt andre mål for kvelden i Strømsgodsets 4-1-seier over Kristiansund. Foto: Annika Byrde / NTB

Johan Hove ble sentral som tomålsscorer i Strømsgodsets 4-1-seier over Kristiansund i Eliteserien. Det var en kjærkommen trepoenger etter noen tunge uker.

Målfesten brøt en Godset-rekke på fire kamper uten seier (tap i tre siste). Man måtte tilbake til 21. august sist gang drammenserne sto igjen som en vinner. Da ble Jerv knust 6-0 på Marienlyst.

annonse

Søndag bød Strømsgodset på et nytt scoringsshow. Gjestene fra Nordmøre hang bra med i første omgang, men ble til tider rundspilt etter hvilen.

– Dette kjentes godt etter en litt tøff periode. Vi har slitt med å bryte ned lag som spiller 3-5-2, men i dag gjorde vi noen offensive justeringer og fikk det til å flyte bra, sa Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery.

Hjemmelaget fikk raskt uttelling etter en solid åpningsoffensiv. Ved bakerste stolpe styrte Hove ballen i motsatt hjørne. Ledelsen kom etter et snaut kvarter.

Den ble doblet da Herman Stengel slo et strålende frispark tre minutter på overtid i første omgang. I boksen var Gustav Valsvik sterkest i duellspillet og stanget bestemt inn 2-0. Med det scoret han i tredje kamp på rad.

Kontraster

Mellom målene spilte Kristiansund seg til et par store sjanser. Etter en halvtime utnyttet Sander Kartum et balltap fra Sondre Fosnæss Hanssen, men skjøt svakt til side for mål. Hanssen gjorde et godt returløp og forstyrret Kartum i avslutningsøyeblikket.

Noen minutter senere sendte Faris Pemi en ball i nærmeste stolpe. Også etter hvilen sløste KBK, og særlig dobbeltmuligheten i det 50. minutt var svær. Viljar Myhra sto fram med supert målvaktsspill.

annonse

I motsatt ende lyktes det langt bedre for Godset. Hove gjorde 3-0 på en markkryper fra 20 meter, og midtbanemannen er nå oppe i tosifret antall mål i Eliteserien denne sesongen. Ti minutter senere la Fred Friday på 4-0.

– Jeg kunne fort hatt tre-fire mål i dag, men jeg tar de to, smilte Hove i intervjusonen etterpå.

Tilbakeslag

På tampen reduserte Pemi fra straffemerket. Stortapet i Drammen la en brems på KBKs redningsaksjon, som blant annet inneholdt tre seirer på rappen før søndagens oppgjør.

– I dag er vi dessverre tre hakk tilbake fra det vi har gjort i det siste. I dag var kanskje ni-ti mann under pari, og da er Godset mye bedre enn oss. Vi var på en god «run», og da er det kjipt at vi faller tilbake til gamle synder, sa KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad til Discovery.

Han måtte av banen med lysketrøbbel etter kun åtte minutters spill. Midtstopperen mente laget hans framsto for åpent og ble enkelt å spille mot.

Med sju runder igjen ligger Kristiansund nest sist på tabellen og er sju poeng bak HamKam på trygg grunn.

Landslagsspill setter Eliteserien på pause i snaut to uker. Strømsgodsets neste kamp er borte mot Vålerenga 1. oktober, mens Kristiansund tar imot Rosenborg dagen etter.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

jon ingar eik 2 timer siden Møreaksen, tidenes skandale!
Ja Møreaksen er tidenes skandale, men følle prosjektet og den enda lengre omveien Hafast er mange ganger verre som ett ...
@Terje G. FinnøyDen raskeste veien er Møreaksen. Omveien er Romsdalsaksen, som også gir minst vei for pengene. Dine referanser til rette linjer ...
@Terje SundsbøMed dine uttalelser så sår du nettopp tvil om integriteten og seriøsiteten til Norstat.Og det samme gjelder vedr. KS2/del. 1 ...
@Terje G. FinnøyDet tragikomiske er det cel du som stpr for, men  flott at du nå benytter de samme referanser til SMP ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Møreaksen, tidenes skandale!
@Rolf Erik PedersenDu lyver så det renner av deg. Jeg har aldri påstått at 80% er for Møreaksen. Jeg har vist til ...
Terje G. Finnøy 18 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDette nærmer seg en tragikomedie. Der det er forunderlig hvordan du vrir og vender, der du tilpasser din tillit/ikke tillit ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte