Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 september 2022 20:40
Del på Facebook
Johan Hove omkranses av jublende medspillere etter å ha gjort sitt andre mål for kvelden i Strømsgodsets 4-1-seier over Kristiansund. Foto: Annika Byrde / NTB
Johan Hove omkranses av jublende medspillere etter å ha gjort sitt andre mål for kvelden i Strømsgodsets 4-1-seier over Kristiansund. Foto: Annika Byrde / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johan Hove ble sentral som tomålsscorer i Strømsgodsets 4-1-seier over Kristiansund i Eliteserien. Det var en kjærkommen trepoenger etter noen tunge uker.

Målfesten brøt en Godset-rekke på fire kamper uten seier (tap i tre siste). Man måtte tilbake til 21. august sist gang drammenserne sto igjen som en vinner. Da ble Jerv knust 6-0 på Marienlyst.

Annonse
Annonse

Søndag bød Strømsgodset på et nytt scoringsshow. Gjestene fra Nordmøre hang bra med i første omgang, men ble til tider rundspilt etter hvilen.

– Dette kjentes godt etter en litt tøff periode. Vi har slitt med å bryte ned lag som spiller 3-5-2, men i dag gjorde vi noen offensive justeringer og fikk det til å flyte bra, sa Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery.

Hjemmelaget fikk raskt uttelling etter en solid åpningsoffensiv. Ved bakerste stolpe styrte Hove ballen i motsatt hjørne. Ledelsen kom etter et snaut kvarter.

Den ble doblet da Herman Stengel slo et strålende frispark tre minutter på overtid i første omgang. I boksen var Gustav Valsvik sterkest i duellspillet og stanget bestemt inn 2-0. Med det scoret han i tredje kamp på rad.

Kontraster

Mellom målene spilte Kristiansund seg til et par store sjanser. Etter en halvtime utnyttet Sander Kartum et balltap fra Sondre Fosnæss Hanssen, men skjøt svakt til side for mål. Hanssen gjorde et godt returløp og forstyrret Kartum i avslutningsøyeblikket.

Noen minutter senere sendte Faris Pemi en ball i nærmeste stolpe. Også etter hvilen sløste KBK, og særlig dobbeltmuligheten i det 50. minutt var svær. Viljar Myhra sto fram med supert målvaktsspill.

Annonse
Annonse

I motsatt ende lyktes det langt bedre for Godset. Hove gjorde 3-0 på en markkryper fra 20 meter, og midtbanemannen er nå oppe i tosifret antall mål i Eliteserien denne sesongen. Ti minutter senere la Fred Friday på 4-0.

– Jeg kunne fort hatt tre-fire mål i dag, men jeg tar de to, smilte Hove i intervjusonen etterpå.

Tilbakeslag

På tampen reduserte Pemi fra straffemerket. Stortapet i Drammen la en brems på KBKs redningsaksjon, som blant annet inneholdt tre seirer på rappen før søndagens oppgjør.

– I dag er vi dessverre tre hakk tilbake fra det vi har gjort i det siste. I dag var kanskje ni-ti mann under pari, og da er Godset mye bedre enn oss. Vi var på en god «run», og da er det kjipt at vi faller tilbake til gamle synder, sa KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad til Discovery.

Han måtte av banen med lysketrøbbel etter kun åtte minutters spill. Midtstopperen mente laget hans framsto for åpent og ble enkelt å spille mot.

Med sju runder igjen ligger Kristiansund nest sist på tabellen og er sju poeng bak HamKam på trygg grunn.

Landslagsspill setter Eliteserien på pause i snaut to uker. Strømsgodsets neste kamp er borte mot Vålerenga 1. oktober, mens Kristiansund tar imot Rosenborg dagen etter.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Frode Hoseth 30 minutter siden Skrot fergene
@Terje SundsbøOK, takk. Som en synser var det artig å være med litt, og jeg tror det er vanskelig nok for ...
Terje Sundsbø 58 minutter siden Skrot fergene
@Frode HosethEn løsning uten Tautratunnelen vil bety en annen fergefri kryssing av Romsdalsfjorden enn Møreaksen, noe som medfører at fergefritt til ...
Frode Hoseth 3 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKanskje heier man på selve EUROPAVEIEN på forskjellig måte, men det behøver ikke bety at man er imot fergefri forbindelse ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Skrot fergene
@Frode HosethFergefri E39 Møreaksen handler om å erstatte fergene. Ikke bare over Romsdalsfjorden, men også til øyene Otrøya og Gossen. Men ...
Frode Hoseth 8 timer siden Skrot fergene
Fremfor å være en brobygger i det öppna landskap har Sundsbø gått under jorden med tunellsyn. Er det korrekt oppfattet?Fra ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Skrot fergene
@Rolf Erik PedersenDu sidestiller kostnad for drift av ferger med drift av vei i dagen? Du må sammenligne drift av tunneler med ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse