Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 september 2022 06:05
Del på Facebook
Foto: James Manning / AP / NTB
Foto: James Manning / AP / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 19. september.

Dronning Elizabeths begravelse

I dag finner Storbritannias dronning Elizabeth II begravelse sted i London. Hun døde torsdag 8. september 96 år gammel, etter å ha sittet på tronen i 70 år. Medlemmer fra flere kongefamilier, statsledere og andre stats- og regjeringssjefer er ventet å delta i begravelsen, deriblant det norske kongeparet. Seremonien starter klokken 12 norsk tid.

annonse

Ekstraordinært møte om strømsituasjonen i Stortinget

Stortinget kalles inn til møte om kraftsituasjonen i dag klokken 12. På dagsordenen står debatt etter en redegjørelse fra olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Møtet ble bestemt etter at Stortingets presidentskap 16. august besluttet å avbryte stortingsferien for å samles til ekstraordinært møte om strømsituasjonen.

Lærerstreiken trappes opp

Ytterligere 1.800 av Utdanningsforbundets medlemmer går ut i streik. Den pågående lærerstreiken er den lengste noensinne i Norge, og i dag er det til sammen 8.200 streikende lærere. Det er stor avstand mellom partene. I går brøt Utdanningsforbundet et møte hos Riksmekleren fordi de mener arbeidsgiveren KS ikke vil komme dem i møte.

annonse

Regjeringssonderinger i Sverige

I dag klokken 10.30 innleder Riksdagens leder, talmann Andreas Norlén, samtaler med lederne for partiene i nasjonalforsamlingen før ny regjering dannes i Sverige. Klokken 14.30 skal han møte pressen. Etter samtalene er det ventet at Norlén vil gi Moderaternas (M) leder Ulf Kristersson i oppdrag å starte sonderingen for å danne en ny regjering.

Magnus Carlsen i sjakkturnering

Magnus Carlsen møter indiske Erigasi Arjun, nederlandske Anish Giri, indiske Baskaran Adhiban og vietnamesiske Le Quang Liem i hurtigsjakkturneringen Champions Chess Tour. Turneringen starter klokken 18.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 17 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
@Anne Mari SandshamnDu vet at Rasmussen svarer på alle avisinnlegg til han, og flere til. Rasmussen har aldri deltatt i sosiale media ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte