Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
01 oktober 2022 12:07
Del på Facebook
Ved Mellemværftet, Vågen i Kristiansund. Fra venstre: Britt Britt D'angelo, Ramsailt, Noralf Heggem, Ramsailt, Stein Gunnar Sommerset, avdelingsleder ved Nordmøre Museum og Eigunn Stav Sætre, direktør ved Nordmøre Museum. Foto: Steinar Melby, KSU.NO
Ved Mellemværftet, Vågen i Kristiansund. Fra venstre: Britt Britt D'angelo, Ramsailt, Noralf Heggem, Ramsailt, Stein Gunnar Sommerset, avdelingsleder ved Nordmøre Museum og Eigunn Stav Sætre, direktør ved Nordmøre Museum. Foto: Steinar Melby, KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag den 27. november 2022 fra klokken 15:00-19:00, er det igjen klart for arrangementet Jul i Vågen og dugnadsgruppa Ramsailt og Nordmøre Museum samarbeider om en rekke aktiviteter og tilbud for et tradisjonelt og gammeldags julearrangement den første søndagen i advent.

Vågen forvandles denne dagen til et levende og tradisjonsrikt julemarked og Nordmøre Museum sørger for å presentere og synliggjøre levende kulturhistorie i hele området fra Kulturfabrikken og ned til Kaffebrenneriet Patrick Volckmar.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Julemarkedet med salgsboder vil i hovedsak være i området utenfor og inne i Kulturfabrikken. I tillegg vi det være nisser og nissetog, juletregange med julesanger og andre kulturelle underholdningsinnslag. Salgsbodene og markedet vil som tidligere inneholde varer og tilbydere innen håndarbeid, kunst, tradisjonelt håndtverk, lokalmat m.m.

– Vi vil komme med mer detaljert informasjon litt senere, sier Britt D'Angelo som har med seg dugnadsgruppa Ramsailt som består av 7 personer som har tatt initiativ til gjennomføring av årets arrangement.

Jul i Vågen er en videreføring fra tidligere år og man håper å både kunne videreutvikle konseptet og opprettholde dette som en årlig tradisjon.

I år er det dugnadsgruppa Ramsailt som har tatt initiativ til å gjennomføre arrangementet som har invitert med Nordmøre museum som samarbeidspartner.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Nordmøre museum har også tidligere år vært med på bidra til dette tradisjonsrike arrangementet hvor man også har som målsetning å ta vare på og informere om vår kulturhistorie.

– Vi har blant annet hatt åpen smie, som har vært en av flere populære aktiviteter under tidligere arrangementer, sier Stein Gunnar Sommerset, avdelingsleder ved Nordmøre museum. Dette er også et av tilbudene man kan være med også på årets arrangement.

Direktør Eigunn Stav Sætre er også svært fornøyd med å kunne være med på årets arrangement i Vågen.

– Nordmøre museum er ​vertskap for flere førjulsarrangementer på Nordmøre, slik som juleverksted på Kvernes i samarbeid med Averøy husflidslag og Averøy hagelag, arrangementet Jul på Leikvin i samarbeid med Sunndal museumslag, og Jul i Almskårstua her i Kristiansund, i tillegg til aktiviteter og arrangementer for barn og unge både på Tingvoll, Smøla og i resten av museet. Under Jul i Vågen gis vi mulighet til å presentere våre tilbud, aktiviteter og vår kulturhistorie. Dette er en del av en større satsing på å gjøre museets aktiviteter og tilbud mer synlige og tilgjengelige. Vi er derfor glade for å få muligheten til å bidra som medarrangør.

Mens vi er samlet i Vågen peker Stein Gunnar Sommerset på alle de kulturhistoriske lokasjoner og bygg som Nordmøre museum forvalter i Vågen i Kristiansund.

– Det som er spesielt for Vågen i Kristiansund er at alle disse byggene ligger på sine opprinnelige steder, som gir en enda større grad av autentisitet og verdi i den levende kulturhistorien, avslutter han.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 23 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse