Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
01 oktober 2022 12:07
Del på Facebook
Ved Mellemværftet, Vågen i Kristiansund. Fra venstre: Britt Britt D'angelo, Ramsailt, Noralf Heggem, Ramsailt, Stein Gunnar Sommerset, avdelingsleder ved Nordmøre Museum og Eigunn Stav Sætre, direktør ved Nordmøre Museum. Foto: Steinar Melby, KSU.NO
Ved Mellemværftet, Vågen i Kristiansund. Fra venstre: Britt Britt D'angelo, Ramsailt, Noralf Heggem, Ramsailt, Stein Gunnar Sommerset, avdelingsleder ved Nordmøre Museum og Eigunn Stav Sætre, direktør ved Nordmøre Museum. Foto: Steinar Melby, KSU.NO

Søndag den 27. november 2022 fra klokken 15:00-19:00, er det igjen klart for arrangementet Jul i Vågen og dugnadsgruppa Ramsailt og Nordmøre Museum samarbeider om en rekke aktiviteter og tilbud for et tradisjonelt og gammeldags julearrangement  den første søndagen i advent.

Vågen forvandles denne dagen til et levende og tradisjonsrikt julemarked og Nordmøre Museum sørger for å presentere og synliggjøre levende kulturhistorie i hele området fra Kulturfabrikken og ned til Kaffebrenneriet Patrick Volckmar.

Julemarkedet med salgsboder vil i hovedsak være i området utenfor og inne i Kulturfabrikken. I tillegg vi det være nisser og nissetog, juletregange med julesanger og andre kulturelle underholdningsinnslag. Salgsbodene og markedet vil som tidligere inneholde varer og tilbydere innen håndarbeid, kunst, tradisjonelt håndtverk, lokalmat m.m. 

– Vi vil komme med mer detaljert informasjon litt senere, sier  Britt D'Angelo som har med seg dugnadsgruppa Ramsailt som består av 7 personer som har tatt initiativ til gjennomføring av årets arrangement.

Jul i Vågen er en videreføring fra tidligere år og man håper å både kunne videreutvikle konseptet og opprettholde dette som en årlig tradisjon. 

I år er det dugnadsgruppa Ramsailt som har tatt initiativ til å gjennomføre arrangementet som har invitert med Nordmøre museum som samarbeidspartner.

Nordmøre museum har også tidligere år vært med på bidra til dette tradisjonsrike arrangementet hvor man også har som målsetning å ta vare på og informere om vår kulturhistorie.

annonse

– Vi har blant annet hatt åpen smie, som har vært en av flere populære aktiviteter under tidligere arrangementer, sier Stein Gunnar Sommerset, avdelingsleder ved Nordmøre museum. Dette er også et av tilbudene man kan være med også på årets arrangement.

Direktør Eigunn Stav Sætre er også svært fornøyd med å kunne være med på årets arrangement i Vågen.

– Nordmøre museum er ​vertskap for flere førjulsarrangementer på Nordmøre, slik som juleverksted på Kvernes i samarbeid med Averøy husflidslag og Averøy hagelag, arrangementet Jul på Leikvin i samarbeid med Sunndal museumslag, og Jul i Almskårstua her i Kristiansund, i tillegg til aktiviteter og arrangementer for barn og unge både på Tingvoll, Smøla og i resten av museet. Under Jul i Vågen gis vi mulighet til å presentere våre tilbud, aktiviteter og vår kulturhistorie. Dette er en del av en større satsing på å gjøre museets aktiviteter og tilbud mer synlige og tilgjengelige. Vi er derfor glade for å få muligheten til å bidra som medarrangør.

Mens vi er samlet i Vågen peker Stein Gunnar Sommerset på alle de kulturhistoriske lokasjoner og bygg som Nordmøre museum forvalter i Vågen i Kristiansund. 

– Det som er spesielt for Vågen i Kristiansund er at alle disse byggene ligger på sine opprinnelige steder, som gir en enda større grad av autentisitet og verdi i den levende kulturhistorien, avslutter han.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Rune Kristiansen 2 dager siden Folket er ikke til for staten
Frp skuffer ikke. Å kutte mottak av kvoteflyktninger er ikke mindre enn umenneskelig og dette tankesettet gjennomsyres partiet av. 50 øre ...
Anne Mari Sandshamn 7 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 8 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte