Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
03 november 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 3. november.

Sør-Korea mener Nord-Korea fyrte av interkontinentalt missil

Innbyggere i tre japanske prefekturer ble bedt om å søke tilflukt etter at Nord-Korea skjøt opp nye missiler torsdag. Ett av dem skal ha vært interkontinentalt.

Annonse
Annonse

Oppskytningene førte til at Japans statsminister Fumio Kishidas kontor advarte innbyggere i de nordlige prefekturene Miyagi, Yamagata og Niigata gjennom telefoner, TV, radio og høyttalere i det offentlige rom om, og ba dem om å søke tilflukt. Togtrafikken i prefekturene ble midlertidig stanset.

Biden: Valgfornektelse er veien mot kaos

President Joe Biden advarer om at selve det amerikanske demokratiet står i fare i det kommende kongressvalget. Enkelte republikaneres manglende vilje til å anerkjenne valgresultatet i 2020, åpner en «vei mot kaos i USA», ifølge Biden.

– Det er kandidater som stiller til valg på alle nivåer i USA … som ikke vil forplikte seg til å akseptere resultatene i valgene de stiller i, sa Biden i en TV-sendt tale til nasjonen i natt norsk tid. Målet deres er, ifølge Biden, å følge Trumps eksempel og forsøke å «velte selve valgsystemet».

Bolsonaro ber støttespillere droppe veisperringer

Brasils president Jair Bolsonaro ber støttespillere som deltar i det han kaller legitime demonstrasjoner, om å løse opp hundrevis av veisperringer som skaper store problemer.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Veisperringene har hindret varetransport og ført til landsomfattende problemer i tre dager. Flere titalls fly er innstilt, og myndighetene har advart om at det kan bli drivstoffmangel om ikke sperringene oppheves.

– Jeg vil komme med en bønn til dem: Fjern veisperringene, tvitret Bolsonaro om demonstrantene i natt. Videre het det at blokkeringene «for meg ikke synes å være del av legitime demonstrasjoner».

Overgrepsdømt taxisjåfør får ikke kjøre drosje

Borgarting lagmannsrett har avgjort at en taxisjåfør fra Bærum ikke lenger får lov å kjøre drosje etter at han ble dømt for overgrep.

Mannen i begynnelsen av 50-årene ble tidligere i år dømt for å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe seg seksuell omgang med en da 17 år gammel kvinnelig passasjer på Rykkinn i fjor sommer. Mannen anket, men Borgarting lagmannsrett endte på samme vurdering som tingretten, og dermed inndras mannens kjøreseddel. I tillegg må mannen sone sju måneder i fengsel.

Mann slapp fengsel etter å ha tent på museumslager i Steinkjer

En 38 år gammel mann er i Trøndelag tingrett dømt til 300 timers samfunnsstraff etter at han tente på et lagerbygg som tilhørte Egge museum. Lageret som inneholdt historiske gjenstander, gamle traktorer og landbruksutstyr. ble totalskadd i brannen i Steinkjer natt til 9. april i fjor. Den nå 38 år gamle mannen meldte seg selv til politiet i januar i år etter at saken var henlagt.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 15 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 8 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse