Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 november 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Viggo Jakobsen / NTB
Foto: Viggo Jakobsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 4. november.

Død mann funnet utendørs i Verdal – stor politiinnsats i hele natt

En mann fra Verdal ble sent torsdag kveld funnet død i Verdal sentrum. Han ble funnet utendørs, og politiet etterforsker saken som et mulig straffbart forhold.

Annonse
Annonse

Mannen ble funnet død rundt klokken 22.35 og politiet fikk melding om saken like etter. Operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt bekrefter overfor NTB at avdøde ikke er veldig gammel.

– Han er identifisert og det dreier seg om en voksen, men relativt ung mann, sier Johnsen. Det er fortsatt åpent om mannen er utsatt for noe kriminelt, men politiet etterforsker saken som et mulig straffbart forhold.

Medier melder om masseoppsigelser i Twitter

En rekke medier melder at de rundt 7.500 ansatte i Twitter er informert om at opptil halvparten av dem vil bli sagt opp fredag. Det skjer en drøy uke etter at Elon Musk overtok selskapet. Washington Post skriver at beskjeden ble gitt i en intern epost til alle i selskapet i natt.

I den heter det at selskapet vil «gjennomgå den vanskelige prosessen med å redusere vår globale arbeidsstyrke» for å sette Twitter på en «sunn kurs», skriver avisa. Også Reuters og New York Times skriver at de har sett eposten.

Scholz møtte Xi

Tysklands statsminister Olaf Scholz møtte fredag Kinas president Xi Jinping i Beijing. Etter møtet sa partene at de er blitt enige om å styrke det økonomiske samarbeidet.

Han skal i løpet av dagsturen til Kina også møte statsminister Li Keqiang. Scholz er den første lederen fra G7-landene til å besøke Kina siden koronapandemien brøt ut.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Tap for Zuccarello og Wild

Mats Zuccarellos Minnesota Wild tapte 4-0 mot Seattle Kraken hjemme i Saint Paul torsdag. Etter en målløs første periode, løsnet proppen for Kraken i andre. Fem minutter ut i perioden scoret Morgan Geekie 1-0, før Jamie Oleksiak doblet ledelsen seks og et halvt minutt senere. Svenske Alex Wennberg scoret 3-0 knappe 15 minutter ut i perioden. Samme mann la på til 4-0 midtveis i tredje periode.

Overgrepssiktet sogneprest fratatt retten til å være prest

En sogneprest fra Østlandet ble i slutten av august pågrepet og siktet for seksuell omgang med barn. Nå får han ikke lenger være prest. Biskopen i bispedømmet der mannen praktiserte forteller til Dagsavisen at han ikke lenger er ansatt i kirken.

– Han er fratatt retten til å være prest. Prester er avhengig av høy tillit. En sak som innebærer alvorlig tillitsbrudd gjør at man ikke har den tilliten man er avhengig av for å være prest, sier biskopen om avgjørelsen om å frata mannen yrkestittelen.

Arbeidstog sporet av etter steinras – Sørlandsbanen sperret

Et steinras har gått over togsporet ved Heskestad i Lund kommune i Rogaland og et arbeidstog har sporet av. Det vil trolig få store konsekvenser for trafikken.

– Et arbeidstog har kjørt seg fast. Dette skjedde like før klokken 2 i natt, opplyser pressevakt Britt-Johanne Wang i Bane Nor til NTB.

Ifølge Bane Nor vil det ta tid å få lokomotivet på skinnene igjen og rydde sporet. Hvor lang tid dette vil ta er ikke avklart, men Sørlandsbanen mellom Egersund og Moi er stengt inntil videre. Hvilke konsekvenser raset får for morgentrafikken fredag er usikkert.



(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse