Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 november 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 5. november.

Alvorlig trafikkulykke i Operatunnelen i Oslo

En person sitter fastklemt etter en kollisjon mellom en personbil og en trailer i Operatunnelen i Oslo tidlig lørdag morgen. Den skadde får ifølge politiet livreddende førstehjelp av ambulansepersonell på stedet. Det er store skader på personbilen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Dette skjedde i østgående løp. Vi har en viss oversikt over hendelsesforløpet, men vi vil innhente video for å få et klart bilde av det som har skjedd. Denne strekningen har mange kameraer, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til NTB. Politiet ble varslet om ulykken klokken 4.30.

Sp vil ikke diskutere regjeringsdeltakelse

Sp har falt betydelig i oppslutning gjennom det første året i regjering. Men fylkeslederne i Senterpartiet vil ikke diskutere regjeringsdeltakelsen.

Arbeiderpartiet står på stedet hvil med 20,5 prosents oppslutning på Nationens og Klassekampens novembermåling. Senterpartiet får 6 prosent, en liten framgang på 0,1 prosentpoeng, men det er borgerlig flertall på målingen og Høyre er det suverent største partiet med 29,4 prosent.

Klassekampen har snakket med Senterpartiets 17 fylkesledere, og intervjuet ni av dem. Samtlige avviser at partiets regjeringsdeltakelse bør opp til diskusjon på Sp-landsmøtet til våren.

Musk gir Twitter-oppsagte tre måneders sluttvederlag

Twitter-ansatte som har mistet jobben, har fått tilbud om tre måneders sluttvederlag. Det uttalte selskapets nye eier Elon Musk på Twitter i natt. Der viste han også til at han ikke hadde noen annen utvei enn å ty til oppsigelser fordi selskapet taper mer enn 4 millioner dollar per dag.

Musk har ikke selv opplyst hvor mange som er blitt avskjediget. Men en rekke medier meldte i går at det dreier seg rundt halvparten av Twitters 7.500 ansatte.

Enda et resultatløst Nord-Korea-møte i FNs sikkerhetsråd

FNs sikkerhetsråd har på det niende møtet så langt i år med Nord-Korea som tema, nok en gang ikke klart å dempe den økende spenningen på Koreahalvøya.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

I stedet flere av medlemmene i FNs mektigste organ, blant dem USA, Storbritannia og Frankrike, med å fremføre separate fordømmelser av det nordkoreanske regimets pågående rakettester.

FNs sikkerhetsråd har også tidligere mislyktes med å samle seg bak noen felles uttalelse, som følge av motstand fra Kina, som anses for å være Nord-Koreas nærmeste partner.

Nike stanser samarbeidet med Kyrie Irving

Nike stanser samarbeidet med Brooklyn Nets-stjernen Kyrie Irving etter at han er blitt utestengt for deling av antisemittisk innhold i sosiale medier. Det kunngjorde skogiganten natt til lørdag norsk tid.

– I Nike mener vi at det ikke finnes noen plass for hatprat. Vi fordømmer enhver form for antisemittisme. Derfor har vi besluttet å suspendere vårt samarbeid med Kyrie Irving med umiddelbar virkning.

Irving har siden 2014 samarbeidet med Nike om den populære skoserien Kyrie. Kyrie 8-modellen skulle ha blitt lansert i neste uke.

Hovland på delt 14.-plass etter to dager i Mexico

Viktor Hovland (25) gikk dag to av PGA-turneringen i Mexico på to slag under par. Det betyr at han har totalt åtte slag under par etter to dagers spill. Han falt ned fra delt 5.-plass etter dag én.

Hovland har vunnet denne turneringen de to siste årene. To av hans tre PGA-seirer har kommet på Mayakoba-banen. Amerikanske Russel Henley leder med hele 16 slag under par.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse