Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
07 november 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Andrew Kravtsjenko / AP / NTB
Foto: Andrew Kravtsjenko / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 7. november.

Zelenskyj anklager Iran for å forlenge krigen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager Iran for å bidra til forlengelse av krigen ved å forsyne Russland med droner. Uten støtte fra Teheran til Moskva, ville Ukraina «allerede ha vært nærmere fred», sier presidenten. Uten iransk innblanding kunne også en løsning på den globale matkrisen og energikrisen vært reell, hevder han.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Iran innrømmet lørdag å ha sendt droner til Russland, men at det dreide seg om kun et lite antall og at forsendelsen skjedde før krigen startet. Zelenskyj anklaget deretter Teheran for å lyve.

Hvitt pulver til amerikansk kandidat

Amerikansk politi har startet etterforskning etter at en konvolutt med ukjent hvitt pulver ble sendt til den republikanske guvernørkandidaten Kari Lake i delstaten Arizona. Konvolutten ble åpnet av en ansatt ved valgkampkontoret hennes, opplyste kontoret hennes i natt norsk tid.

Det ikke er meldt om noen som er skadd eller blitt syke, men personen som åpnet konvolutten, ble tatt hånd om av helsepersonell. Lakes motkandidat til guvernørvervet i delstaten, demokraten Katie Hobbs, fordømmer hendelsen og sier at politisk vold, trusler eller skremsler ikke hører hjemme i et demokrati.

Kinas eksport faller

Kinas eksport krympet i oktober, for første gang siden midten av 2020. Nedgangen var på 0,3 prosent for den siste tolvmånedersperioden. En måned tidligere kunne landet vise til en tolvmånedersvekst på 5,7 prosent. Importen fra oktober i fjor til samme måned i år falt 0,7 prosent, sammenlignet med en vekst på 0,3 prosent for forrige tolvmånedersperiode i september.

Eksperter hadde på forhånd ventet at Kinas handel ville bli svekket som følge av global nedkjøling etter at sentralbanker verden rundt har satt opp styringsrentene for å temme stigende inflasjon. Også koronanedstenginger i Kina bidrar til nedgangen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Apple og Foxconn varsler redusert produksjon

Teknologigiganten Apple og selskapets underleverandør Foxconn varsler redusert produksjon av mobiltelefoner som følge av koronasmitte på Foxconns anlegg. Apple varslet sent i går kveld om at kunder derfor kan risikere å måtte vente lengre på å få tak i nye produkter.

Få timer senere sendte Foxconn i natt ut varsel til markedet om at selskapets resultat for årets siste kvartal kommer til å bli nedjustert som følge av situasjonen.

Twitter sletter kontoer som utgir seg for å være andre

Enhver Twitter-konto som utgir seg for å være andre personer enn de er, blir permanent slettet, opplyste selskapets nye eier Elon Musk i natt norsk tid.

– Fra nå av kommer enhver Twitter-konto som gir seg ut for å være andre personer, uten å spesifisere at det dreier seg om en parodi, til å bli permanent slettet, advarer han.

Snøvær på Hardangervidda

Søndag sendte Meteorologisk institutt ut gult farevarsel for Vest-Finnmark og Nord-Troms på grunn av ventet kraftig snøfokk, men også i Sør-Norge begynner snøen å komme.

Natt til mandag skrev Vegtrafikksentralen vest på Twitter at brøytemannskapene melder om dårlig sikt på riksvei 7 over Hardangervidda: på grunn av snøvær. Bilister bes om å kjøre forsiktig.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse