Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
16 desember 2022 10:54
Del på Facebook
Halva Priset kommer til Kulturfabrikken. Foto: Arrangeøren
Halva Priset kommer til Kulturfabrikken. Foto: Arrangeøren
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blant annet Halva Priset, Tre Små Kinesere og Vidar Villa kommer til Kulturfabrikken i 2023, skriver Kulturfabrikken i en pressemelding.

Pressemeldingen er gjengitt nedenfor.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det er en spennende blanding artister med alt fra Tre Små Kinesere, Halva Priset, Thom Hell, Vidar Villa til artister med lokal tilknytning som Zo Popi, Vangsgutane og Great Tide. For barn og familier har operafestukene satt opp operasirkus i februar. I tillegg kommer den kjente magikeren Alexx Alexxander i mars. Fra før har vi sluppet noen artister i 2023 som ligger i vedlagte programoversikt. Her er nyhetene:

Tre Små Kinesere

«KINESERNE KOMMER!» Langt tilbake i urtida, i 1988, fant du denne graffitien overalt i Trondheim sentrum. Folk klødde seg i hodet og lurte på hva i h… dette kunne være. Mysteriet ble oppklart for de fleste trondhjemmere, og ellers i landet, da Tre Små Kineseres første album kom i 1990. Siden den gang har det blitt 12 album og hundrevis av konserter. Og Risnes og Co ligger ikke på latsiden, for 2023 starter trioen med et smell! Da kommer deres album nummer 13 (en retur til deres opprinnelige akustiske lydbilde) hånd i hånd med en etterlengtet norgesturné. Med seg på turneen har bandet helt nye låter - selvsagt i skjønn forening med gode, gamle klassikere fra en elsket katalog

En konsert med Tre Små Kinesere er en ganske annerledes opplevelse enn det å sitte hjemme og plystre til platene. I hjembyen Trondheim er det nesten ikke mulig å høre bandet over publikums allsang, noe høstens konsert på Byscenen ble nok et bevis på. Dette, kombinert med Risnes’ «tullprat» og gode historier mellom låtene, er noe av det som gjør disse konsertene til en minneverdig opplevelse. Gutta leverer alltid, om det er 74 eller 740 i salen: «Vi håper selvsagt på det siste, og det innebærer at akkurat du får ut fingeren og dukker opp, om du vil synge eller ikke!»
Kineserne kommer til Kulturfabrikken 3. Mars.

Halva Priset

Halva Priset ble startet av vokalist og låtskriver, Petter Bjørklund Kristiansen, som valgte å legge «Petter Katastrofe» på hylla. Etter noen hundre millioner streams, førsteplass på Spotify og utsolgte konserter i både Norge og Sverige så var det slutt. Her rendyrkes vår elsk for alt det som er bedre utenfor Oslo: Festene, musikken, naturen, folka, bilene, butikkene…..den lista kunne blitt lang! Gi oss et festlokale så langt nord for Sinsen du kommer, så lover vi å sette fyr på lokalet med drikkeviser som forhåpentligvis får deg i godt humør. Bandet kommer 12. mai.

Vidar Villa

Vidar Villa tar med seg sitt faste band og sine største hits! Dette blir en heftig hitparade fra en av Norges største norskspråkelige artister, og en kveld du ikke vil gå glipp av. Vidar Villa er en av norges største norskspråklige artister, med 100 millioner streams på Spotify og utsolgte konserter over hele landet de siste årene. Gjennombruddet kom med superhiten 'One Night Stand' som lå i toppen av VG-lista og Spotifylistene hele sommeren 2017. Siden den gang har han mottatt hele 11 gull- og platinatroféer for låter som blant annet «Et Par Rolige Shots Med Gutta», «Hitparade», «Sjalu», «Jenter» og «Moren Din». Vidar var nylig aktuell som deltaker i Farmen Kjendis. Sommeren 2020 var Vidar Villa ute på Norges mest omfattende turné. Da han og bandet hans skjønte at sommerens festivaljobber ville bli kansellert som følge av covid-19, bestemte de seg for å finne andre måter å få spilt konserter på. De reiste 5 uker i båt langs den norske kystlinjen, der de spilte 44 akustiske, utsolgte konserter for publikum på max 200 personer. Vidar skriver all sin musikk selv, sammen med låtskriverkollega Jonas Thomassen og resten av bandet sitt. De fokuserer på tidløse, fengende poplåter med et organisk uttrykk, med kassegitaren i sentrum. 21. april er dato på Kulturfabrikken.

Annonse
Annonse

Thom Hell

Thom Hell har gjennom en årrekke vært en av Norges mest populære og produktive artister. Som sanger, produsent og låtskriver har han gitt ut elleve studioalbum, mottatt tre Spellemannpriser, sjarmert hele Norge i «Hver gang vi møtes» og vunnet «Det store korslaget». Hans plate «Happy Rabbit» ble mottatt med stående ovasjoner av britisk presse og i 2019 ga han ut hele tre album. Thom Hell har en lang og innholdsrik karriere bak seg og har gjennom årene blitt en velkjent og godt likt artist. Ved siden av egne utgivelser har han medvirket på en rekke suksessfulle samarbeid, bl.a. med artister som Marit Larsen, Jonas Fjeld, Marte Wulff og Jonas Alaska. Thom Hell henter mye inspirasjon fra 60- og 70-tallet, og utfra denne forankringen har han jobbet frem et særegent og vellydende musikalsk uttrykk. I 2022 slapp Thom to album, hans tiende og ellevte: «Today is Tomorrow» i januar og «She Might Cry» i september. Begge mottok strålende kritikker. Med ferske utgivelser i bagasjen kommer han til å gjøre en omfattende turné. 13 april kommer Thom Hell i duoformat der han har med seg Ronny Yttrehus på gitar.

Zo Popi

Bjørn Øyvinn Bugge fra Kristiansund er komponist, arrangør og gitarist i Zo Popi. Bjørn har brukt all ledig tid i to år for å fullføre drømmealbumet Do It Right Now. Etter at mesteparten av musikken var innspilt viste Eirik Sevaldsen interesse for komposisjonene. Ved hjelp av Eirik og hans nonprofitt plateselskap Lofhus Samvirkelag LP fikk produktet et kvalitetsløft i alle ledd. Eirik sørget for at de beste folka innenfor hvert sitt område ble koblet på for å fullføre albumet Do It Right Now. Eirik engasjerte Bård Ingebrigtsen i Amper Tone for å gjøre sluttmiks og Helge Sten (Deathprod) i Audio Virus LAB for å mastre albumet. Videre engasjerte Eirik kunstner Sigurd Bronger og designer Håvard Gjelseth for å sikre at albumcoveret blir et kunstverk i seg selv. Gjennom Eiriks nettverk har Zo Popi fått mulighet til å presse vinylen på verdens beste vinylpressefabrikk Record Industry The Netherlands via Crispin Glover Records i Trondheim. I Zo Popi vil du finne igjen leken musikk som er inspirert av dynamikken slik man finner det hos Igor Stravinsky, inspirert av akkordprogresjonene til Joni Mitchell, av lekenheten og galskapen til Frank Zappa, av 70-tallets folk-rock slik vi kjenner den hos Jethro Tull, The Who ... Konserten er 6. mai.

Great Tide og Blue

Denne kvelden får du to band på scenen. Det er brødrene Odin og Haakon Landbakk fra Kristiansund som presenterer hver sine respektive band, Great Tide fra Kristiansand, og Blue fra Nordmøre.

Great Tide har sitt utspring fra Universitetet i Agder der alle i bandet studerer utøvende rytmisk musikk. Studievalget tilsier at gutta blør for musikken og har som mål å slå igjennom med sine låter som har litt inspirasjoner fra band som f. eks Little Feat og Tom Petty. Jonas Anker, 20 år fra Stavanger, Odin Landbakk, 20 år fra Kristiansund, Andreas Utne Friestad, 27 år fra Bryne og Torbjørn Borge, 23 år fra Bergen. Dette er meriterte musikere med utgitte egne album og karrierer bak og foran seg. Bandet har en unik kjemi når det kommer til samspill, låtskriving og live-opptredener.

Bandet spilte debutkonsert i Kristiansand for fullsatt sal og har senere vært i studio i november og spilt inn singler som kommer ut i løpet av 2023.

BLUE er et Nordmørsk rock/americana band med medlemmer fra Kristiansund, Averøy og Surnadal. Bandet består av Amund Løfsnæs (Gitar), August Cancino (trommer), Martin Strand (keyboard) og Haakon Landbakk (bass og vokal).

Bandet spiller egne låter i tillegg til tolkninger av artister som Jackson Browne, Steven Stills og The Allman brothers band. Konserten er 24. februar.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 30 minutter siden Greinalause politikere om ferger
@Terje Sundsbøhttps://www.tk.no/sok?keyword=Atlanterhavstunnelen+stengt, Denne linke fører deg til alle innlegg i TK om stengt Atlanterhavsrtunnel.. Og det er 26 sider med info ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Anne Mari SandshamnJeg har dessverre ikke data for stengninger av Atlanterhavstunnelen, men for Ålesundstunnelene er oppetiden 99,17% over de siste 6 årene. ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøKjære deg, når trafikken står BOM stille fra langt bortenfor Løkkemyra og inn til sentrom i Kristiansund i ofte over ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrHar du problemer med anslaget at fergebommen er stengt omkring 85% av tiden på sambandet Molde-Vestnes? Kan du utdype hva ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Anne Mari SandshamnNorske tunneler er typisk stengt under 1% av tiden. For fergestrekningene er det tatt utgangspunkt i at rutetabellen er fulgt ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøEg tvilar ikkje på at du kan bruke Excel. Sjøl om ein nyttar 5% av programvaren kan ein få ut ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse