Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
27 desember 2022 07:47
Del på Facebook
Lise Klaveness med sønnen Julian under en pressekonferanse med kvinnelandslaget like etter at hun ble valgt til fotballpresident i mars. Foto: Lise Åserud / NTB
Lise Klaveness med sønnen Julian under en pressekonferanse med kvinnelandslaget like etter at hun ble valgt til fotballpresident i mars. Foto: Lise Åserud / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fotballpresident Lise Klaveness har hatt et travelt og utfordrende år. Hun erkjenner at hun tidvis ikke har fått alt til å klaffe.

– Det har vært et spesielt år. Det har vært veldig mye jobb, sier Klaveness til NTB når hun møter pressen for siste gang i 2022.

Annonse
Annonse

41-åringen tok steget fra å være toppfotballsjef i Norges Fotballforbund (NFF) til å bli den første kvinnelige presidenten. En 120 år lang rekke med mannlige presidenter ble brutt. Tre uker senere sto hun på talerstolen under kongressen til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Der talte hun Fifa midt imot med mandat fra NFFs fotballting, og bildet av henne som spaserte bestemt gjennom salen blant dresskledde menn, gikk viralt.

– Med den talen har det vært mye mer internasjonale medier. Det har vært en annerledes greie som har vært krevende og vanskelig. Men motiverende òg, sier Klaveness.

– Det er viktige ting. Det er veldig viktig å være der for oss og kommunisere om og om igjen at det handler om universelle rettigheter som fotballen og Fifa er fundert på, sier Klaveness.

Klaveness har vært på «alles» lepper i 2022. Hun har blitt kåret til årets navn i Dagbladet og VG. Hun har også fått YS' likestillingspris og pris fra Fritt Ord.

«Rider»

Det travle året har Klaveness samtidig prøvd å bli komfortabel med den nye rollen som idrettspolitiker på heltid.

– Det er aldri noe jeg har søkt selv, men som jeg på en eller annen måte lot meg overtale litt inn i, forteller hun.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det har hun delvis klart, ifølge henne selv. Med tre barn under ti år har det vært krevende. Nå har hun, ikke ulikt artister og andre omreisende profiler, laget en «rider», en liste med nødvendige ting som må være på plass når hun er på jobbreise.

– Man må ha «connecting rooms» på hotell. Du må ha et sted å jobbe og å legge ungen. Noen må passe barnet når du skal holde et innlegg, og de må du stole på. Du må ha ladet opp Ipad, du må ha mat tilgjengelig, sier hun og ler.

Likevel understreker hun viktigheten av dette. Ikke bare for seg selv, men for andre.

– Dette har ikke vært en personlig greie. Det tror jeg er veldig, veldig viktig hvis vi ønsker en foryngelse og småbarnsforeldre som kan ta et stort ansvar i idrettspolitikk eller annen politikk eller maktutøvelse, sier Klaveness.

Nyttårsforsettet

2023 vil trolig bli nok et hektisk år med utviklingen av norsk fotball. Landslagskvinnene skal til VM i Australia og New Zealand, Ståle Solbakkens landslagsmenn skal prøve å kvalifisere seg til EM, og flere U-landslag skal spille viktige kamper og mesterskap.

I mars er det også Fifas kongress i Rwanda. Det vil kreve nok et år med mye arbeid for Klaveness, som skal jobbe med å holde styr på det og privatlivet.

– Det er jobb i ferier og jobb hele tiden, men hvordan skal man gjøre den livsstilen også attraktiv for barna – at det er gøy. Jeg må si: Det har jeg absolutt ikke lyktes med hele tiden, erkjenner hun.

– Men det er målet, da. Det er mitt nyttårsforsett. Du får spørre meg neste år.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har oversett det faktum at biltrafikken ikkje skal, eller kan blomstre.
Terje Sundsbø 4 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har studert linken – den forteller at flere kjørefelt/nye veier raskt blir tatt i bruk, og dokumenterer at dette ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse