Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
29 desember 2022 00:51
Del på Facebook
Erling Braut Haaland feirer nettkjenning mot Leeds med lagkamerat Kevin de Bruyne. Foto: Jon Super / AP / NTB
Erling Braut Haaland feirer nettkjenning mot Leeds med lagkamerat Kevin de Bruyne. Foto: Jon Super / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med hele familien på tribunen scoret Erling Braut Haaland to ganger i Manchester Citys 3-1-seier over Leeds. Etter kampen hadde han mange følelser i kroppen.

De tre poengene gjorde at Manchester City reduserte luken til serieleder Arsenal til fem poeng. For Haaland var imidlertid følelsen av å score med alle de nærmeste rundt seg det viktigste.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Følelsen er ganske spesiell. Far på tribunen, mor på tribunen, hele familien på tribunen er spesielt. Da jeg var liten hadde jeg på rommet mitt en Leeds-drakt med Eirik Bakke på og en City-drakt med far på. Dette er spesielt og en stor dag for meg og familien. Jeg er stolt og glad for å vinne, sa måltyven til Viaplay.

Faren Alfie spilte for både Leeds og City i sin karriere.

– I mine villeste drømmer å skulle spille på Elland Road for City mot Leeds … du klarer ikke drømme om det en gang. Det er surrealistisk med en far som har spilt for begge klubber, sa Haaland onsdag.

Han er nå oppe i 20 ligamål for City allerede denne sesongen. Det markerer en ny voldsom milepæl.

Feiret ikke

Scoringene sine feiret han helt bevisst ikke.

– Det var planlagt. Jeg følte ikke for å juble. Det handlet om respekt for Leeds, der jeg er født, sa superspissen.

En spillesugen Haaland brukte knapt minuttet på å komme til sin første sjanse mot Leeds-keeper Illan Meslier. Et lobbforsøk fra hjørnet av 16-meteren ble stoppet av sisteskansen.

Kevin De Bruyne fant så Haaland etter en halvtime, og nok en gang var nordmannen farlig nær nettkjenning, men en utrusende Meslier stoppet forsøket nok en gang.

Annonse
Annonse

Rett før pause sprakk nullen for Leeds. Den franske keeperen stoppet Mahrez sitt skuddforsøk, men klarte ikke å avverge returen som Rodri prikket i mål.

Haaland-show

Jack Grealish bommet på flere store muligheter før pause og valgte uselvisk å spille Haaland på åpent mål seks minutter etter hvilen.

Far og tidligere Leeds-spiller Alfie Haaland fikk se den samme kombinasjonen, Grealish og Haaland, sørge for 3-0. Det var Haalands 20. ligamål i årets PL-sesong.

Pascal Struijk headet inn en redusering med i underkant av tjue minutter igjen.

Haaland kunne scoret hattrick onsdag. Han fikk en kjempesjanse etter 78 minutters spill, men Leeds-keeper Meslier stormet ut og avverget avslutningsforsøket fra nordmannen.

Storkamper venter

Haaland og lagkameratene får ikke mye tid til hvile etter onsdagens seier. Allerede nyttårsaften venter en ny ligakamp. Da er Everton motstander på hjemmebane.

Deretter kommer flere storkamper på rad og rekke. 5. januar er det oppgjør mot Chelsea i London. Deretter venter Manchester-derbyet mot United 14. januar, før Tottenham er motstander 19. januar.

Leeds ligger på 15.-plass på tabellen. Laget til Jesse Marsch har kun to poengs forsprang på lagene under nedrykksstreken.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 45 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse