Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 januar 2023 17:55
Del på Facebook
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Sykehuset Østfold, Sørlandet sykehus Arendal, Sykehuset i Lillehammer og Helse Møre og Romsdal øker mandag beredskapen til grønt nivå.

Sykehuset Østfold kunngjorde mandag formiddag at de gikk i grønn beredskap. Kort tid senere fulgte Sørlandet sykehus Arendal, Helse Møre og Romsdal og Sykehuset i Lillehammer opp med samme beskjed.

Årsaken er stor pågang fra pasienter med luftveissykdommer som korona, influensa og RS-virus. Sykehuset Østfold melder blant annet at de har 50 flere pasienter enn det er ordinære sengeplasser til. 28 pasienter er registrert med covid-19, og 24 er registrert med influensa.

At beredskapsnivået heves til grønt innebærer blant annet at ressurser hentes fra planlagt virksomhet til pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp, samt at det innføres besøksbegrensninger.

– Det kan bety at pasienter som har en ordinær timeavtale, som for eksempel en etterkontroll, kan få sin time utsatt. Om du har time på sykehuset, så skal du møte som normalt med mindre du har fått annen beskjed fra oss, sier sykehusdirektør Hege Gjessing ved Sykehuset Østfold.

Flere med økt beredskap

Også Sørlandet sykehus Arendal varsler økt beredskap, mens resten av helseforetaket er i normal drift. NRK skriver at Sykehuset i Lillehammer øker beredskapen, mens VG skriver at det samme skjer i Helse Møre og Romsdals sykehus.

annonse

Flere sykehus har fra før hevet beredskapen den siste tiden.

Blant dem er St. Olavs hospital i Trondheim (grønn beredskap), sykehuset Vestfold (gul beredskap), Vestre Viken (grønn beredskap på noen sykehus), og Nordlandssykehuset.

Stavanger ned til grønt

Stavanger universitetssjukehus (SUS) var oppe på gult beredskapsnivå fra 30. desember. Mandag ettermiddag skriver imidlertid Stavanger Aftenblad at man senker beredskapsnivået til grønt nivå igjen.

– Vi ser en forsiktig bedring, og nyttårshelgen gikk greit etter forholdene. Dette skyldes i stor grad innsatsen fra en rekke dyktige og dedikerte medarbeidere og ledere som har strukket seg langt for å ivareta god pasientbehandling, sier administrerende direktør Helle Schøyen i en pressemelding.

Omtrent 95 pasienter er innlagt med covid-19, influensa eller RS-virus ved sykehuset. Beredskapsledelsen på SUS er innkalt til et nytt statusmøte torsdag 5. januar.

– Det er fortsatt en krevende driftssituasjon på sykehuset som krever ekstra ressurser, og vi vurderer situasjonen fortløpende, sier administrerende direktør Helle Schøyen.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte