Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 januar 2023 05:40
Del på Facebook
 Foto: Bruna Brado / AP / NTB
 Foto: Bruna Brado / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Ekspresident i Brasil skal etterforskes for kongresstorming

Høyesterett i Brasil godkjenner riksadvokatens anmodning om å etterforske tidligere president Jair Bolsonaro for kongresstormingen i Brasilia forrige uke.

Annonse
Annonse

Bakgrunnen for beslutningen er en video som Bolsonaro publiserte, der han stiller spørsmål ved om presidentvalget i fjor gikk riktig for seg.

Perus president sier unnskyld for dødsfall

I en TV-sendt tale til nasjonen i natt norsk tid sa Perus president Dina Boluarte unnskyld for de flere titalls dødsfallene de siste ukene. Det som følge av voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politi.

Tidligere samme dag ble det kjent at ytterligere to statsråder trekker seg fra regjeringen som følge av som følge av dødsfallene. Torsdag trakk arbeidsminister Eduardo García Birimisa seg av samme grunn.

Zelenskyj: Det pågår fortsatt kamper i Soledar

Russland hevder å ha tatt kontroll over den østlige byen Soledar. Ukrainas president avviser påstanden og fasteholder at kampene i byen fremdeles pågår.

– Den harde kampen om Donetsk fortsetter. Kampen for Bakhmut og Soledar, og for Kreminna, for andre byer og landsbyer øst i landet vårt fortsetter, sa president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige tale i natt.

Annonse
Annonse

Oslo SV ber partiet snu i Nato-spørsmålet

I Oslo SV er det et tydelig flertall for ikke å melde Norge ut av Nato. Lokalpartiet ber moderpartiet snu i saken. Ifølge Aftenposten er budskapet fra torsdagens representantskapsmøte i Oslo SV klart.

– Den nye sikkerhetssituasjonen krever en ny strategi for å oppnå endringene vi vil ha. Det å melde Norge ut av Nato er ikke en strategi vi går inn for nå, sier leder Sunniva Holmås Eidsvoll, leder i Oslo SV.

I år skal fotoboksene ta flere bilder

Det er bestemt at fotoboksene ved Norges veier skal ta 250.000 bilder i år. Det er 26.000 flere enn i 2022, det forrige rekordåret.

Til Aftenposten opplyser politiinspektør Vivi-Ann Haukås, enhetsleder ved politiets senter for automatisk trafikkontroll (ATK), at de fleste fotoboksene nå skal være slått på store deler av døgnet.

Larsen med første seriemål for Celta

I sin 13. seriekamp for Celta scoret Jørgen Strand Larsen sitt etterlengtede første mål i La Liga. Det ga 1-1 hjemme mot Villarreal i en kamp som var ferdig rett før klokka 23.

Nordmannen startet på benken, men ble byttet inn for Oscar Rodríguez i det 64. minutt. Da ledet gjestene 1-0 etter Gerard Morenos scoring allerede i det 15. minutt. Fire minutter senere startet Larsen perfekt på et gjennomspill fra Gabriel Veiga, orienterte seg raskt og sendte et høyrebeinsskudd i mål via nærmeste stolpe.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet er det eg har sagt. Fergefri veg til Otrøya er i realiteten ein konsekvens av fergefri E39 frå Ålesund ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøVeblungnes: Trangt gjennom sentrumBrustuglia: Problem på vinterenVolda sentrum: E39 gjennom sentrum.Rv70: 3 bruer oppgraderast til å takle dagens standard på ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
Strekninga Vik til Molde har vore ferdig regulert i 2 år, KS2 er gjennomført og teknisk sett er prosjektet ferdig ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse