Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 januar 2023 08:49
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Et varmt år og tidvis ekstreme strømpriser bidro til en nedgang i strømforbruket på 8,2 prosent i 2022 sammenlignet med året før.

«Alle» ser ut til å ha kuttet i strømforbruket i fjor sammenlignet med i 2021. Forbruket av elektrisitet i alminnelig forsyning var 76 TWh i fjor, mot 82,8 TWh året før, viser nye tall fra statistikken Elektrisitet fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

annonse

Alminnelig forsyning inkluderer husholdninger, hytter, fritidshus, tjenesteytende næringer og industri, bortsett fra kraftintensiv industri.

Husholdninger medregnet hytter og fritidshus står for om lag halvparten av det alminnelige forbruket. Oppvarming av bolig er den største utgiftsposten her, og den har tradisjonelt sett ikke vært så påvirket av pris, men mer avhengig av temperaturforhold.

annonse

– Det er imidlertid ikke urimelig å anta at de unormalt høye strømprisene, som har vedvart gjennom hele 2022, etter hvert har begynt å påvirke forbruksvanene til både husholdninger og næringer og dermed bidratt til nedgangen i forbruket, sier rådgiver Ståle Skrede i SSB.

2022 var for øvrig et relativt varmt år.

– Bare desember måned var klart kaldere enn normalt, så vi må regne med at de høye temperaturene også har bidratt til et noe lavere forbruk enn de tidligere årene, sier Skrede.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnMed Møreaksen kan de som kommer fra Trondheim eller Oppdal ta pause akkurat når de selv vil, hvis de synes ...
Terje G. Finnøy 41 minutter siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
Hvem av folk flest ønsker å betale opp mot 500,- (t/r) pr. dag for å få kjøre en uønsket omvei?Hvem ...
@Terje SundsbøFordi du hater ferger, betyr det ikke at alle andre gjør det! Og hva vet du om hva andre trenger ...
@Bengt G ErikssonTror ikke han sikter til hvordan dere har det i partiet og oppfatter det selv men mer mot politiske resultater. ...
@Anne Mari SandshamnFerger er ikke noen kjærkommen pause, men et utidig heft for nesten alle. Det er grotesk egoistisk å påtvinge alle ...
@Terje SundsbøFordi ferger ER og blir er kjærkommen pause  for de fleste, og de aller fleste trailerer legger inn pålagte hvilepauser ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte