Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
07 februar 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: IHA / AP / NTB
Foto: IHA / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Stigende dødstall etter jordskjelv

Tallet på døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria har passert 4.300, opplyser myndighetene i begge land. Tallet ventes å stige ytterligere.

annonse

Verdens helseorganisasjon frykter at dødstallene er langt høyere og anslår at om lag 20.000 personer kan ha mistet livet.

USA sender nødhjelp til Tyrkia

Den amerikanske presidenten Joe Biden lover å sende hva som helst av hjelp som trengs for at Tyrkia skal komme seg etter det massive jordskjelvet natt til i går.

Det hvite hus bekrefter at Biden har lovet Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet er beredt til å gi alt av nødvendig hjelp etter tragedien som har kostet flere tusen liv.

Flere døde etter jordskred i Peru

Flere jordskred har rammet sørlige områder i Peru. Minst 36 personer har omkommet, ifølge myndighetene. Sivilforsvaret anslår at 630 hjem er ubrukelige etter skredene og advarer om at dødstallene kan stige ytterligere.

annonse

Årsaken til jordskredene er voldsomt styrtregn som rammet sør i Peru.

SV ber kommunalministeren rydde opp

SV-leder Audun Lysbakken sier til Klassekampen han forventer at regjeringen og kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) rydder opp i bråket rundt avkommersialiseringsutvalget.

Utvalget, som SV fikk gjennomslag for i budsjettforhandlingene, skal se på hvordan kommersielle aktører kan fases ut av offentlige velferdstjenester.

Bompasseringer for over 10 millioner i Tromsø

I den første måneden med bompenger i Tromsø ble betalt mer enn 10 millioner kroner, ifølge Fremtind Service. Selskapets kunder sto for brorparten av passeringene.

Det ble innført bompenger med totalt 15 bomstasjoner i byen fra 5. januar i år. Nå har Fremtind Service fasiten klar for den første måneden. Bilistene selskapet har avtale med, passerte bommene i Tromsø mer enn 2,3 millioner ganger i januar, hvilket ga 10,2 millioner kroner til Tenk Tromsø-prosjektene.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

jon ingar eik 2 timer siden Møreaksen, tidenes skandale!
Ja Møreaksen er tidenes skandale, men følle prosjektet og den enda lengre omveien Hafast er mange ganger verre som ett ...
@Terje G. FinnøyDen raskeste veien er Møreaksen. Omveien er Romsdalsaksen, som også gir minst vei for pengene. Dine referanser til rette linjer ...
@Terje SundsbøMed dine uttalelser så sår du nettopp tvil om integriteten og seriøsiteten til Norstat.Og det samme gjelder vedr. KS2/del. 1 ...
@Terje G. FinnøyDet tragikomiske er det cel du som stpr for, men  flott at du nå benytter de samme referanser til SMP ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Møreaksen, tidenes skandale!
@Rolf Erik PedersenDu lyver så det renner av deg. Jeg har aldri påstått at 80% er for Møreaksen. Jeg har vist til ...
Terje G. Finnøy 18 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDette nærmer seg en tragikomedie. Der det er forunderlig hvordan du vrir og vender, der du tilpasser din tillit/ikke tillit ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte