Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 februar 2023 21:51
Del på Facebook
Manchester City vant 4-1 mot Bournemouth i Premier League. Foto: David Cliff / AP / NTB
Manchester City vant 4-1 mot Bournemouth i Premier League. Foto: David Cliff / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City gjorde kort prosess med Bournemouth i Premier League lørdag og vant 4-1 på bortebane. Erling Braut Haaland ble historisk med sin 2-0-scoring.

22-åringen står med 27 fulltreffere i Premier League denne sesongen. Lørdagens nettkjenning gjorde at nordmannen passerte Sergio Agüeros tidligere klubbrekord med flest antall scoringer i en PL-sesong.

Annonse
Annonse

Haaland kan dermed jakte videre på målrekorden i Premier League. Den er på 34 mål og deles av de to tidligere storscorerne Andy Cole og Alan Shearer.

– Erlings innflytelse har vært utrolig. Vi elsker ham, og han hjelper oss. I dag fant vi ham mer, og da er han en utrolig trussel, sa Manchester City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampen.

Seieren over Bournemouth sendte City opp på 55 poeng etter 25 serierunder. Det er to poeng bak serieleder Arsenal, som har en kamp til gode.

– Med tanke på mengden kamper og reising vi har vært gjennom den siste tiden, spilte vi utrolig aggressivt. Angrepene var mer dynamiske, og vi fikk et godt resultat, fortsatte den spanske manageren.

Dermed er de blåkledde tilbake på seierssporet etter uavgjort både mot Leipzig i mesterligaen i midtuka og Nottingham Forest forrige helg.

Scoret igjen

Etter kvarteret spilt sendte den argentinske verdensmesteren Julian Alvarez gjestene i føringen. Et avslutningsforsøk fra Phil Foden ble reddet, og returen fra Haaland traff tverrliggeren. Alvarez fikk derimot en enkel jobb med å prikke ballen i mål fra kloss hold.

Haaland hadde kun en scoring på de siste seks kampene i ulike turneringer før oppgjøret mot Bournemouth.

Annonse
Annonse

Etter halvtimen spilt var han derimot på rett plass til rett tid. Ett innlegg som traff Foden ble styrt videre til den norske stjernespissen, som bredsidet ballen enkelt i mål.

Jærbuen ble byttet ut etter 71 minutter.

Utnyttet feil

Foden sørget for at City gikk til pause på stillingen 3-0 etter at Bournemouth-spiller Philip Billing vartet opp med en grov pasningsfeil rett utenfor egen 16-meter.

– Vi trenger Phil (Foden) med arbeidsmoralen, scoringene og de målgivende han leverer. Han vil komme tilbake steg for steg, sa Guardiola om engelskmannen.

Noen minutter ut i andreomgangen gikk et skuddforsøk fra Alvarez via Chris Mepham og i mål. Jefferson Lermas redusering skapte dermed lite spenning om poengene.

– De scoret målene sine på svakt spill fra oss, og det er skuffende, men lag som det vil tvinge deg til å gjøre feil, forklarte Mepham til BBC etter kampen.

City møter Newcastle i neste ligakamp, men skal først ut i FA-cupkamp mot Bristol City kommende tirsdag. Bournemouth skal bryne seg på Arsenal i neste PL-runde.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse