Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
06 mars 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Kaja Kallas' Reformparti valgvinner i Estland

Statsminister Kaja Kallas' Reformparti vant valget i Estland. Partiet hadde 31,2 prosents oppslutning da nesten alle stemmene var talt opp tidlig i natt.

Annonse
Annonse

Ifølge de foreløpige resultatene får partiet 38 av 101 mandater i nasjonalforsamlingen. Det viser den estiske valgmyndighetens oversikt.

Pasientsky-selskaper får danske eiere

To av datterselskapene til Pasientsky Group selges til danske EG. Selskapet får mellom 850 og 900 millioner kroner ved salget, skriver Dagens Næringsliv.

Salget innebærer at Pasientsky selger hoveddelen av driften i form av datterselskapene PatientSky SaaS Norway AS og PatientSky App, ifølge E24. Selskapet sendte ut en børsmelding om salget like etter klokka 23 i går kveld.

Politiet skjøt varselskudd mot biltyv

Da en mann skulle pågripes for biltyveri i nærheten av Oslo lufthavn, skal han ha truet med det som framsto som et skytevåpen. Politiet avfyrte varselskudd, men ingen ble skadd.

Annonse
Annonse

Pågripelsen skjedde rett etter klokka 1 i natt. Våpenet viste seg å være et softgun, skriver Romerikes Blad. Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet om hendelsen.

SV med vindkraft-forslag

SV vil legge fram et forslag om at vindkraft skal underlegges samme krav til eierskap som vannkraft, noe som vil innebære mer offentlig eierskap. Ifølge Klassekampen vil forslaget bety at minimum to tredeler av alle nye vindkraftanlegg skal eies av enten stat, fylkeskommunene eller kommunene – og vil at det skal gjelde også ved fornying av konsesjoner.

– Hvis utenlandske eiere sender overskudd fra vindkraften ut av landet, skaper det mistillit. Da blir det enda mindre ønskelig for folk og lokalsamfunn å avstå områder til vindkraft, sier Kari Elisabeth Kaski, SVs finanspolitiske talsperson.

Djokovic trekker seg fra turnering i USA

Den serbiske tennisspilleren Novak Djokovic har formelt trukket seg fra trekningen til Indian Wells-turneringen i USA, opplyser arrangørene. Det betyr at Nikoloz Basilashvili fra Georgia får plass i turneringen isteden, opplyser de.

I februar søkte Djokovic om å få tillatelse til å spille til tross for at han ikke vil la seg vaksinere mot covid-19. Men amerikanske regler tilsier at alle tilreisende må være vaksinert.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse